News.ua


Буркіна-Фасо та «Росатом» підписали угоду щодо будівництва АЕС

Октябрь 14
02:47 2023


У Міністерстві енергетики Буркіна-Фасо заявили у п’ятницю про підписання меморандуму щодо будівництва атомної електростанції в регіоні Сахель, який не має виходу до моря.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Угода була підписана у Москві міністром енергетики та шахтної промисловості Буркіна-Фасо Сімоном-П’єром Бусімом та заступником гендиректора «Росатому» Миколою Спаським.

Нова АЕС дозволить країні задовольнити енергетичні потреби, йдеться у тексті заяви. Наразі Буркіна-Фасо має встановлену потужність виробництва електроенергії більш як 420 мегаватів.

Читайте також: Представники «Росатома» були співучасниками катувань співробітників ЗАЕС — правозахисник

Зазначається, що укладання угоди стало результатом відповідного запиту лідера хунти Буркіна-Фасо Ібрагіма Траоре до президента РФ Путіна під час липневого російсько-африканського саміту у Петербурзі.

Меморандум не містить подробиць про майбутню атомну електростанцію, фінансування чи терміни будівництва. Зазначається, що документ допоможе «розвинути ядерну інфраструктуру та технології для медичних та сільськогосподарських застосувань та впроваджень в Буркіна-Фасо», а також надасть «допомогу» західноафриканській країні у «сфері ядерної безпеки».

Читайте також: Україна пропонує поетапно вводити санкції проти «Росатому» — Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, у липні з Російської Федерації до Китаю вирушив вантаж обладнання для будівництва атомної електростанції, зокрема захисна оболонка ядерного реактора та чотири парогенератори, виготовлені у Волгодонську.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Україна виступить на Олімпіаді у десяти видах спортивної стральби

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua