News.ua


Британія готова співпрацювати з Японією над збором доказів воєнних злочинів росіян в Україні

Июль 07
08:01 2023


Велика Британія готова співпрацювати з Японією, щоб допомогти Україні зібрати докази воєнних злочинів, які ймовірно вчинила Росія під час її триваючого вторгнення в Україну.

Про це заявив міністр юстиції Британії Алекс Чок в інтерв’ю японському виданню NHK в Токіо, передає Укрінформ.

За його словами, слідчі повинні розуміти, як правильно збирати докази, аби судові процеси щодо ймовірних воєнних злочинів були справедливими, оскільки найбільшою проблемою для успішного судового переслідування підозрюваних є забезпечення того, щоб докази слідчих були прийнятні в суді.

Читайте також: Прокурори США поділились з українськими колегами досвідом розслідування воєнних злочинів

Міністр нагадав про виданий у березні Міжнародним кримінальним судом ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна за підозрою у скоєнні воєнних злочинів в Україні.

Він зауважив, що суд у Гаазі визнав наявність підстав вважати, що саме Путін несе відповідальність за незаконну депортацію та передачу дітей з окупованих територій України до Росії.

Чок наголосив, що Велика Британія сповнена рішучості надавати необхідну підтримку підтримувати МКС і прагне зробити все можливе, «щоб український народ отримав справедливість, на яку він заслуговує».

Читайте також: Хорватські прокурори поділилися з українськими досвідом розслідування воєнних злочинів

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний центр із переслідування за злочин агресії проти України (ICPA) 3 липня офіційно розпочав свою роботу і діятиме на базі Євроюсту.

ICPA підтримуватиме та координуватиме підготовку справ про злочини агресії, зберігаючи ключові докази та сприяючи процесу створення справ на ранній стадії.

Це перший випадок створення ініціативи з розслідування злочину агресії за міжнародної підтримки після Другої світової війни.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У «ЛНР» зник священник, який виступав проти війни, його могли катувати — ЗМІ

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua