News.ua


Білорусь направила Україні ноту протесту через припинення авіасполучення

Май 25
23:17 2021

Мінськ направив ноту протесту Києву через рішення України припинити авіасполучення з Білоруссю.

Про це заявили в посольстві Білорусі в Україні, передає Укрінформ.

«У зв’язку з прийнятим українською стороною в односторонньому порядку рішенням про припинення авіасполучення між Україною і Республікою Білорусь Посольство Республіки Білорусь направило в Міністерство закордонних справ України ноту протесту. У цій ноті зазначено, що білоруська сторона з подивом сприйняла рішення української сторони про припинення авіасполучення між Україною і Республікою Білорусь у зв’язку з авіаційною пригодою, яка не має відношення до України», — йдеться у повідомленні.

На думку дипломатів, рішення про припинення авіасполучення є необгрунтованим.

Читайте також: Білорусь могла спровокувати катастрофу літака Ryanair — Данілов

«Збитки від прийнятого українською стороною політичного рішення понесуть в першу чергу Україна і громадяни України. Авіаційна блокада, організована Україною, не дозволить громадянам Республіки Білорусь повною мірою скористатися рекреаційним потенціалом України в самий розпал туристичного сезону. Значно зросте і вартість подорожей в Україну в зв’язку з необхідністю використання для перельотів альтернативних аеропортів», — відзначили в диппредставництві.

Як повідомлялося, Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю з 00:00 годин 26 травня. Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні.

Читайте також: «Це не його слова»: батько Протасевича прокоментував «зізнання» сина

У неділю, 23 травня, білоруська влада вдалася до примусової посадки літака компанії Ryanair з Афін до Вільнюса під приводом можливості теракту на борту. Після посадки був заарештований активіст та опозиційний журналіст Роман Протасевич. Країни ЄС, США засудили дії білоруської влади, вимагали негайно звільнити журналіста і рекомендували авіакомпаніям призупинити польоти в небі над Білоруссю, а європейським аеропортам — не приймати рейси білоруського перевізника Belavia.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Жінки очолюють 22% українських дипмісій — Зеленська

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua