News.ua


Байден закликав республіканців дотриматися свого слова щодо допомоги Україні

Октябрь 01
20:39 2023


Президент США Джо Байден закликав законодавців-республіканців у Конгресі дотриматися свого слова щодо допомоги Україні на тлі російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це він сказав від під час виступу в Білому домі в неділю, 1 жовтня.

«Я сподіваюся, що мої друзі по той бік (політичних поглядів – ред.) дотримуються свого слова щодо допомоги Україні. Вони сказали, що будуть підтримувати Україну окремим голосуванням. Ми не можемо, за жодних обставин, зробити так, щоб підтримка України з боку США була перервана. Я очікую, що спікер (Палати представників – ред.) дотримається свого зобов’язання щодо схвалення (закону – ред.) й необхідної допомоги Україні у час, коли вона захищається від агресії й брутальності», — заявив Байден.

Він додав, що серед республіканців і демократів, як у Палаті представників, так і в Сенаті є переважна більшість законодавців, які підтримують Україну.

«Давайте проголосуємо за це (допомогу для України — ред.). Припиніть грати в ігри», — закликав глава Білого дому.

Він також звернувся до українців із запевненням у продовженні підтримки з боку США.

«Я хочу запевнити союзників США, американців та українців. Ви можете розраховувати на нашу підтримку. Ми не відмовимося (від допомоги – ред.)», — запевнив Байден.

Читайте також: За жодних обставин неприпустимо переривати підтримку України — Байден

Як повідомляв Укрінформ, у суботу обидві палати Конгресу США схвалили законопроєкт, який дозволяє продовжити до 17 листопада фінансування уряду в умовах відсутності бюджету на новий фінансовий рік.

При цьому Байден звернув окрему увагу на те, що радикальні республіканці в Палаті представників завадили ухваленню пакету допомоги Україні.

При цьому він висловив сподівання, що спікер Палати представників Кевін Маккарті «дотримуватиметься своєї відданості народу України та забезпечить підтримку, необхідну для допомоги Україні в цей критичний момент».

Фото: ОП

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

В Анкарі назвали дискваліфікацію турецького футболіста «упередженим ставленням до іноземців»

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua