News.ua


Австрія допомагає залучати інші країни до участі у Саміті миру — Зеленський

Май 22
17:24 2024

Під час телефонної розмови Президента Володимира Зеленського з Федеральним канцлером Австрії Карлом Негаммером йшлося про організацію Саміту миру. Зокрема, Зеленський подякував Негаммеру за активну роботу із залучення інших країн до участі у Саміті.

Як передає Укрінформ, про це глава української держави повідомив у Телеграмі.

«Провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Австрії Карлом Негаммером. Подякував йому за підтримку нашого Саміту миру у Швейцарії – зокрема, підтвердженням своєї участі та активною роботою із залучення інших країн. Ми також цінуємо внесок Австрії в гуманітарне розмінування українських територій і розраховуємо на розширення цієї співпраці», – написав Зеленський.

Сторони також обговорили участь австрійського бізнесу у відновленні України та скоординували майбутні спільні заходи.

Читайте також: Зеленський запросив на Саміт миру лідерів Румунії, Анголи та Іраку

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни-учасниці вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Українська формула миру – дипломатичний механізм, який пропонує наша держава для досягнення справедливого закінчення розв’язаної Росією війни.

Фото: Телеграм Zelenskiy / Official

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У Чорному та Азовському морях чергують дев’ять кораблів РФ, три з них — носії «Калібрів»

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua