News.ua


Штрафи для автомобілістів за відсутність масок

Апрель 08
23:18 2020

У Патрульній поліції МВС спростували інформацію про те, що копи штрафують водіїв за відсутність масок або наявність пасажирів в салоні, назвавши повідомлення в соцмережах фейковими.

Спікер патрульної поліції Києва Роман Мартинюк роз’яснив нам, в яких випадках поліція має право накласти штраф на водія, передає «Сьогодні».

«У своїй машині ви можете їхати без маски, так як особистий автомобіль не є громадським місцем, – акцентував Роман Мартинюк. – Патрульні не мають права зупиняти автомобіль з цієї причини. Також водій особистого транспорту може перевозити будь-яку кількість пасажирів, що не перевищує дозволеного (для легковика – 3-4 людини плюс водій). Для громадського транспорту правила інші – не більше 50% сидячих місць. Це стосується і таксі – в ньому, крім водія, може бути не більше двох пасажирів. Причому маски для всіх обов’язкові. Рекомендуємо і в особистому транспорті всім надягати маски, якщо в ньому їде не сім’я, а друзі або знайомі, які не проживають з вами разом. І в будь-якому випадку, спілкуючись з патрульним, водій зобов’язаний надіти маску – адже поліцейський не може знати про стан його здоров’я».

Тим часом лікарі все ж радять користуватися масками і дезінфекторами і в особистому, і громадському транспорті, особливо якщо ваші попутники – не члени сім’ї, а друзі, знайомі, сусіди.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

60% госбюджета Украина тратит на оборону: цифры

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua