News.ua


Від масштабної хакерської атаки постраждали комп’ютери в усьому світі, в тому числі і в Україні

Май 12
21:30 2017

Від масштабної хакерської атаки постраждали комп’ютери в усьому світі, в тому числі і в Україні
Якуб Кроустек, який є співробітником компанії Avast, що займається розробкою програм-антивірусів, заявив, що по всьому світу були заражені ПК особливим вірусом, інформує replyua.net з посиланням на Уніан.
За даними фахівця, вірус націлений на зараження файлів та подальше їх дешифрування. Отримати доступ до матеріалів, які зберігаються на комп’ютері, можна лише після того, коли користувач виплатить викуп. Щоправда і викуп зловмисники вимагають особливий – виключно в біткоїнах. Нині відомо про зараження щонайменше 57 тисяч комп’ютерів. Спеціаліст компанії Avast повідомив, що від вірусу вже постраждали ПК в Російській Федерації, Україні та на Тайвані. Крім того, відомо про жертв такої афери серед британських лікарень, іспанських та російських телекомунікаційних компаній.
Слід нагадати, що це не перший такий інцидент. Сьогодні ж, 12 травня, стало відомо, що така ж кібератака була здійснена на мережу комп’ютерів медичних закладів Великобританії. Хакери вимагають, аби компенсації були виплачені протягом трьох днів. Якщо ж зловмисники не отримують ці кошти за цей період, сума викупу зросте в два рази. В разі, якщо оплата не буде здійснена взагалі протягом одного тижня, хакери загрожують взагалі видалити всі файли.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

нові функції, способи встановлення та багато іншого

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua