News.ua


В Ірані анонсували створення «батька всіх бомб»

Сентябрь 16
17:05 2017

В Ірані анонсували створення «батька всіх бомб»
Представники іранської оборонної промисловості повідомили про виготовлення потужної бомби вагою десять тон. Як інформує replyua.net, такі дані під час інтерв'ю журналістам телекомпанії IRIB надав очільник ВПС і Військово-космічними військами Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджизаде. За його словами, отримавши спеціальне доручення військово-космічних сил, оборонні компанії Ірану виготовили нові бомби і тепер вони будуть у розпорядженні війська цієї країни. Окрім цього, воєначальник наголосив, що неядерну бомбу можна скинути з літаків «Ільюшина».
Сама назва «батько всіх бомб» безпосередньо відноситься до бомби GBU-43, яка була виготовлена у Сполучених Штатах Америки (інша назва даного боєприпаси «матір всіх бомб»).
Варто нагадати, що весною поточного року США здійснили випробування важкого боєприпаси фугасної дії GBU-43 в Афганістані. Бомбу було скинуто на терористів «ІДІЛ». Згідно з даними Пентагону, «мати всіх бомб», стала найбільш потужним неядерним боєприпасом, використаним США.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Обстріл Удачного на Донеччині: кількість загиблих зросла до трьох, четверо людей поранені

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua