News.ua


Угорщина закликала ООН до проведення розслідування мовного закону в Україні

Сентябрь 23
11:27 2017

Угорщина закликала ООН до проведення розслідування мовного закону в Україні
Очільник угорського зовнішньополітичного відомства Петер Сійярто у своєму листі до верховного комісара ООН з прав людини закликав до проведення розслідування через прийнятий Верховною Радою України закон про освіту. Про це інформує replyua.net. На думку міністра закордонних справ Угорщини, новий закон суттєво обмежує представників національних меншин у їхньому праві на використання рідної мови, а також не дає права дітям до десятирічного віку отримувати освіту рідною мовою. Таку заяву Сійярто зробив під час виступу на Генеральній асамблеї ООН. Глава угорської дипломатії стверджує що українське освітнє законодавство у частині застосування мов є «порушенням конвенції ООН та міжнародних норм», та може стати причиною дуже небезпечного прецеденту, якщо у ООН будуть мовчати.
«З усією наполегливістю ми просимо високого комісара ООН з прав людини сприяти початку розслідування через прийнятий закон в Україні і використовувати всі засоби для того, щоб припинити порушувати права меншин цим новим законом», — підкреслив Сийярто.
Нагадаємо, що 5 вересня Верховна Рада прийняла закон про освіту, яким визначається, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Відкрили для руху міст на трасі, що сполучає Львівщину та Волинь

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua