News.ua


У розвідці США дізналися, хто організував дипломатичну атаку на Катар

Июль 17
09:24 2017

У розвідці США дізналися, хто організував дипломатичну атаку на Катар
Хакерську атаку на державне новинне агентство Катару QNA, яка спровокувала дипломатичну кризу в регіоні, організували Об'єднані Арабські Емірати. Як передає replyua.net, про це пише Washington Post з посиланням на посадових осіб в американській розвідці. Видання відзначає, що співробітники американської національної розвідки проаналізували інформацію і підтвердили, що високопоставлені члени з уряду ОАЕ обговорювали 23 травня план кібератаки і його реалізацію.
Сама ж атака була здійснена 24 травня, але не встановлено, чи була вона проведена ОАЕ або ж вони звернулися до іншої сторони, зазначають чиновники. При цьому в ОАЕ заявили, що ця інформація є «помилковою». «ОАЕ не грали ніякої ролі в передбачуваному хакерстві, описаному в цій статті», — повідомив посол Еміратів у Вашингтоні.
Хакерська атака на державне ЗМІ Катару Qatar News Agency сталася 24 травня. Тоді хакери розмістили фейкову заяву еміра країни Таміма аль-Тані про намір відкликати посла з Саудівської Аравії, ОАЕ, Бахрейну, Кувейту і Єгипту через «напруги у відносинах Дохи з адміністрацією Трампа». У ще одному фальсифікований медіа-матеріалі емір нібито схвально відгукнувся про Іран та Ізраїлі, а ХАМАС назвав законним представником палестинського народу. Катар спростував достовірність цих матеріалів і вибачився.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Корисні можливості, які з’являться в наступному оновленні Windows 11

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua