News.ua


У майбутньому бойовики будуть використовувати вибухові пристрої в ноутбуках, — експерт

Май 19
10:51 2017

У майбутньому бойовики будуть використовувати вибухові пристрої в ноутбуках, - експерт
Використання екстремістами на борту авіалайнерів вибухових пристроїв, захованих в ноутбуках і планшетах, неминуче. І лише питання часу, коли це трапиться вперше. Як передає replyua.net, у цьому впевнений Жан-Поль Лаборд, який займає посаду виконавчого директора антитерористичного комітету ООН.
Зокрема, експерт відповів на рішення влади Європи і США не забороняти перевезення в ручній поклажі гаджетів. Лаборд наполягає, що загроза вибухів на авіалайнерах, котрі прямують з Європи в Америку, дуже серйозна. ІД здає позиції на Близькому Сході, через що зростає кількість бойовиків, які повертаються додому в Європу. А вони більш небезпечні, ніж терористи арабського походження, які організували вибухи і напади раніше: «У цих людей більше рішучості, вони пройшли необхідне навчання».
В кінці березня американська влада повідомила про заборону на провезення ноутбуків і планшетів в ручній поклажі в салоні літака на рейсах з 8 країн Близького Сходу і Північної Африки — Туреччини, Марокко, Йорданії, Єгипту, ОАЕ, Катару, Саудівської Аравії та Кувейту. Ці країни в Америці розцінюють як потенційне джерело терористичної загрози після того, як розвідка повідомила про наміри екстремістів маскувати вибухові пристрої під електронні гаджети — ноутбуки, планшети, DVD-плеєри, відеокамери, ігрові приставки тощо.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Прикидалися військовими: на Прикарпатті грабіжники відібрали у чоловіка ₴8 мільйонів

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua