News.ua


Туреччина хоче придбати у Росії ЗРК С-400

Май 05
14:13 2017

Туреччина хоче придбати у Росії ЗРК С-400
Кількість повідомлень про інтерес Туреччини до російських систем С-400 в останнім часом тільки лише збільшується. Як передає replyua.net з посиланням на ВВС, з'явилася також інформація, згідно з якою угода може бути профінансована самою Москвою, яка видасть Анкарі кредит. Судячи з усього, угода в даний час ще не завершена. При цьому покупка країною, яка входить до Північноатлантичного альянсу, такого серйозного зразка російської військової техніки є, щонайменше, незвичайною.
Адже мова йде про покупку дуже складної системи ППО, і в зв'язку з цим виникає безліч питань, таких, наприклад, як передача даних, або можлива інтеграція С-400 в інші системи протиповітряної оборони за стандартами НАТО. Швидше за все, вагому роль у всій цій історії має дипломатична складова.
Після того як в листопаді 2015 року Туреччина збила російський військовий літак, відносини між Москвою і Анкарою серйозно погіршилися. В даний час ситуація тут знову змінилася, і країни взяли курс на взаємне зближення. Зокрема, Росії та Туреччини вдалося зблизити свої позиції щодо сирійського конфлікту. Анкара прагне убезпечити власний суверенітет і зберегти територіальну цілісність країни, загрозою для яких є курдські сепаратисти.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Виробників товарів оборонного призначення просять обмежити доступ до службової інформації

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua