News.ua


Тепер офіційно: Чорногорія стала членом НАТО

Июнь 11
23:56 2017

Тепер офіційно: Чорногорія стала членом НАТО
Сьогодні, 5 червня, відбулась офіційна церемонія вступу Чорногорії до Північноатлантичного альянсу, інформує replyua.net з посиланням на Deutsche Welle.
Вона стала 29 країною, що увійшла до військово-політичного об’єднання. Церемонія подання документів від Чорногорії про вступ до НАТО відбулась у Вашингтоні. Балканську країну в американській столиці представляв керівник міністерства закордонних справ Чорногорії Срджан Дарманович. Північноатлантичний альянс представляв генсек Єнс Столтенберг. Крім того, також був присутній очільник чорногорського уряду Душко Маркович. Столтенберг заявив, що приєднання Чорногорії до НАТО в першу чергу є позитивним моментом для самої Чорногорії, а також важливе для забезпечення стабільності на території Західних Балкан та міжнародного миру і безпеки загалом. Прем’єр Душко Маркович в свою чергу заявив, що цей момент є історичною подією для його країни.
Варто відмітити, що завдяки вступу Чорногорії до НАТО, військові сили Альянсу матимуть можливість встановити контроль над акваторією Адріатичного моря. Щоправда шквал критики на адресу керівництва Чорногорії через це рішення висловила раніше Москва.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

ВАКС дозволив конфіскувати активи експрезидента "Мотор Січі" Богуслаєва

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua