News.ua


США заявили про припинення космічної співпраці з Росією

Май 15
09:46 2017

США заявили про припинення космічної співпраці з Росією
Сполучені Штати прийняли рішення про згортання співпраці з Російською Федерацією в космічній сфері. Як повідомляє replyua.net, в NASA заявили про намір повністю припинити в 2024 році фінансування МКС і перенаправити заощаджені від цього кошти на реалізацію марсіанських програм агентства. Нагадаємо, що раніше обговорювалося варіант про можливість продовження роботи Міжнародної космічної станції до 2027 або 2028 року, проте тепер Сполучені Штати припинили дані обговорення, повністю відмовившись від початкових планів.
Еллен Стофно, головне науковий співробітник НАСА, заявив, що МКС є для агентства дуже серйозне питання. НАСА збирається фінансувати роботу Міжнародної космічної станції до 2024 року, проте після цього кошти будуть перенаправлятися на фінансування підготовки пілотованого польоту на Марс.
По всій видимості, припинення фінансування роботи МКС Сполученими Штатами буде означати кінець Міжнародної космічної станції, тому вже зараз почали опрацьовувати можливі сценарії її списання. Зокрема, один з варіантів передбачає поховання станції в південній частині Тихого океану, на «цвинтарі космічних кораблів». На океанському дні вже знайшли останній притулок відпрацьовані ступені ракет, космічних апаратів та інші уламки, в тому числі, і які не згоріли в атмосфері частини станції «Мир».

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Кислиця: ООН має досить доказів використання сексуального насильства Росією як знаряддя війни і тортур

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua