News.ua


Ситуація з атакою вірусу стабілізується – Європол

Май 15
20:01 2017

Ситуація з атакою вірусу стабілізується – Європол
У Європолі, що є поліцейською організацією Європейського Союзу, заявили, що ситуація довкола атаки вірусу, який в п’ятницю, 12 травня атакував ПК по всьому світу, стабілізується, інформує replyua.net з посиланням на Уніан.
За даними відомства, сьогодні, 15 травня, підвищення кількості жертв масштабної кібератаки на території Європи, зупинилось. Представництво Європолу вважає, що це успіх в ситуацій, що склалася. Також стабілізації ситуації сприяло те, що користувачі комп’ютерів встановили на ПК оновлення програмного забезпечення, яке враховує небезпеку від вірусної програми WannaCry. Співробітники Європолу поки не наважаються називати, хто є тим зловмисником, який розповсюдив цей вірус, але у відомстві нині працюють на створенням інструментів, які дозволять з’ясувати, хто є тими злочинцями, що вчиняють подібні атаки.
Слід зауважити, що раніше в цій же організації заявляли про побоювання, що з нового робочого тижня число жертв збільшиться. Шкідливе програмне забезпечення поширюється завдяки розсилці листів на електронну пошту. В них містяться файли, при відкритті яких, заражаються та надалі дешифруються файли на ПК. Для того, щоб користувач знову отримав доступ до інформації, що зберігається на комп’ютері, зловмисники вимагають сплатити викуп в розмірі 1 біткоїну, що дорівнює 300 доларам.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

На Полтавщині збудують круп’яний завод

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua