News.ua


Ще одна країна заявила про збільшення витрат на оборону

Март 04
17:11 2017

Ще одна країна заявила про збільшення витрат на оборону
Влада Китаю повідомила, що в 2017 році планується збільшити військовий бюджет країни, інформує replyua.net з посиланням на ВВС.
Повідомляється, що офіційний Пекін має наміри збільшити видатки на військові потреби на 7 %. Тенденція до збільшення військового бюджету характерна для Китаю останні два роки. В 2016 році фінансування армії було збільшено на 7,6 % і загалом дорівнювало 146 мільярдам доларів. Відтепер в країні планують виділити 1,3 %ВВП на оборону. За словами представництва влади країни, такі дії сприяють регулюванню мирної ситуації та забезпеченню безпеки в регіоні, а не аж ніяк навпаки. Наразі китайський військовий бюджет поступається лише американському. Однак по чисельності військовослужбовців китайська армія займає перше місце, маючи в своїх лавах 2 мільйони осіб.
Варто нагадати, що нещодавно Дональд Трамп також заявив про збільшення витрат на армію США. Передбачається, що з американці збільшать військові витрати в 2017 році на 10 %. Кошти будуть залучені за рахунок скорочення програм міжнародної підтримки та охорони довкілля. Крім того, скорочення торкнуться і військової допомоги американців для України. Якщо в 2016 році Вашингтоном було виділено 200 мільйонів доларів, то в 2017 військова допомога США скоротиться на чверть і становитиме 150 мільйонів доларів.

Источник: Replyua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Шмигаль після удару по Дніпропетровщині: Росія обов’язково буде притягнута до відповідальності

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua