News.ua


РФ проінформувала про підготовку використання у Сирії хімічної зброї

Июнь 30
07:59 2017

РФ проінформувала про підготовку використання у Сирії хімічної зброї
В одному з районів Дераа (Сирія) терористи готують провокацію із застосуванням хімічної зброї, схожу з ситуацією в Ідлібі. Як передає replyua.net, про це повідомляє РІА Новини з посиланням на інформоване дипломатичне джерело. За словами співрозмовника агентства, провокація готується в районі Нова-Джасем-Анхель, інформація про це отримана з достовірних джерел військово-політичного керівництва Сирії. За наявними даними, бойовики планували операцію протягом останніх тижнів.
За інформацією джерела, найпотужнішим мотивуючим фактором для терористів стали заяви військового керівництва і держдепартаменту США про те, що в разі застосування урядом Башара Асада хімічної зброї будуть прийняті «катастрофічні для нього запобіжного» Співрозмовник агентства додав, що, як і в ситуації в Ідлібі, до висвітлення провокації будуть залучені професійні журналісти, а сама «хіматака» транслюватиметься через опозиційні ЗМІ та соціальні мережі.
Метою дій терористів буде «спровокувати початок вторгнення сил коаліції на чолі з США на територію Сирії з подальшим насильницьким поваленням нинішньої влади в САР», додало джерело і підкреслив, що російська сторона, «29 червня оповістила військове керівництво сил очолюваної США міжнародної коаліції по боротьбі з ІГІЛ про плани терористів провести подібну акцію». При цьому в США не вважають інформацію про атаку достовірною. Про це на брифінгу заявила представник держдепартаменту Хізер Науерт.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Росія має заплатити за шкоду, яку завдає Україні — міністри закордонних справ G7

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua