News.ua


Піонтковський: принцип зовнішньої політики РФ – це шантаж тероризмом

Ноябрь 09
22:24 2017

Піонтковський: принцип зовнішньої політики РФ – це шантаж тероризмом
Як зауважує політичний аналітик Андрій Піонтковський, Кремль уже протягом багатьох десятиліть використовує тероризм як важіль зовнішньої політики, — про це інформує видання replyua.net з посиланням на «Радіо Свобода».
Так, політолог наголошує, що розкриття архівів ЦРУ дозволило йому переконатись: президента Джона Кеннеді вибили радянські агенти за халатності американських спецслужбовців. Цю історію можна було б забути, якби Кремль не використовував цей сюжет постійно. Наприклад, після недавнього терористичного акту на Манхеттені, вчиненого вихідцем з Узбекистану Сайфуло Саіповим, Кремль у черговий раз почав лицемірно перейматись, що загибелі людей можна було б уникнути у разі, якби Вашингтон співпрацював з Москвою. Після кожного трагічного інциденту РФ пропонує Європі та США набути «дах» від подальших терактів на власних геополітичних умовах: мовляв, співпрацюйте з нами, влаштуйте з нами нову «Ялту», щоб ми отримали свободу дій на пострадянському просторі.
Звісно, те, що Кремль має розгалужену агентуру і значний вплив на джихадистські структури – секрет Полішенеля. Тут і люди, які були завербовані за лінією «національно-визвольних рухів», і саддамівські офіцери, і молода поросль кавказьких «воїнів Аллаха». Вперше формулу: «співпрацюйте з нами, інакше теракти не припиняться» було озвучено після терористичної атаки на Бостонському марафоні, і Кремль раз за разом повторює цю маніпуляцію, — зауважує Піонтковський.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Цьогоріч спеціалізована екологічна прокуратура направила до суду 700 справ

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua