News.ua


Лише 2 європейськими державами-членами НАТО було виконано план на військові витрати

Март 04
19:12 2017

Лише 2 європейськими державами-членами НАТО було виконано план на військові витрати
В 2016 році бажаних показників щодо частки ВВП, яку виділяє кожна країна-член НАТО на оборонну сферу, спромоглися досягнути лише 2 європейські держави, повідомляє replyua.net з посиланням на Deutsche Welle.
Відповідна інформація була опублікована сьогодні, 14 лютого, в повідомленні Міжнародного інституту стратегічних досліджень. Згідно з текстом доповіді, бажаний показник в два відсотки від ВВП в попередньому році спромоглися досягнути лише Естонія та Греція, якщо не брати до уваги США, що витрачають на оборону найбільше з усіх держав-членів НАТО. Великобританії до даного показника не вистачило лише дві соті відсотка. В 2015 році досягти цільового показника вдалось чотирьом країнам: Естонії, Греції, Великобританії та Польщі. В той же час представники Міжнародного інституту стратегічних досліджень наголосили, що частка ВВП, яку витрачає на оборонну сферу Китай, постійно збільшується.
Генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що пріоритетним завданням Північноатлантичного альянсу є збільшення фінансових витрат на оборонний сектор всіма країнами-членами обєднання. За словами генерального секретаря НАТО, хоча в 2016 році спостерігалася динаміка збільшення фінансування військової сфери Канадою та іншими державами ЄС, однак цього було недостатньо. До бажаного показника в 2% на даний момент наближаються Литва, Латвія та Румунія.

Источник: Replyua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Гербст: Внесений пакет з допомогою Україні ймовірно стане законом

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua