News.ua


Гарна ідея для України: Латвія ввела відповідальність за підтримку терористів ЛДНР

Июль 28
23:49 2017

Гарна ідея для України: Латвія ввела відповідальність за підтримку терористів ЛДНР
Балтійські країни завжди були на передовій допомоги Україні. Крім того, вони вживають активних заходів щодо реалізації стратегії Європейського Союзу щодо боротьби з тероризмом. Відтак, у законодавство Латвії може бути внесено зміни, які призведуть до доволі цікавих наслідків, — про це інформує replyua.net з посиланням на ВВС.
Зокрема, урядом Латвії було схвалено поправки до Кримінального кодексу. Якщо раніше кримінальна відповідальність чекала лише на тих, хто безпосередньо бере участь у терористичній діяльності, здійснює пособницькі, організаційні функції, чи закликає до терористичних актів, то відтепер покарання може бути застосоване і до осіб, які прославляють тероризм. Прославлянням тероризму може бути визнане, у тому числі, і співчування терористам у соціальних мережах. Стаття передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком до п’яти років.
Найбільш відомим казусом наразі є так званий «кейс Володимира Ліндермана» — проросійського латвійського політика. Наприклад, раніше він написав у соціальній мережі: «У цей святковий день (23 лютого) варто помянути всіх, хто збройно захищав Донбас, а отже і Росію». Наразі це є всього лише висловленням політичної позиції, але коли поправки набудуть чинності, Ліндерман може втратити свободу на п’ять років, адже війна на Донбасі кваліфікується латвійськими правоохоронцями як тероризм.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Кількість гривень в обігу України за I квартал зросла на 16 мільярдів

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua