News.ua


Діти членів ІДІЛ, які повертаються додому, також небезпечні — AIVD

Март 04
18:42 2017

Діти членів ІДІЛ, які повертаються додому, також небезпечні - AIVD
Секретна служба Нідерландів попереджає про те, що небезпечними можуть бути не лише члени ІДІЛ, які повертають додому в Нідерланди, а й їхні діти. Про це повідомляє прес-служба Служби загальної розвідки та безпеки Нідерландів, передає replyua.net.
За даними спецслужби, кількість джихадистів, які повертаються назад, до себе додому, з часом буде лише збільшуватися. «Всі ці особи на сьогоднішній день становлять більшу загрозу, ніж це було раніше. Вони приймали участь у бойових діях, були досить тривалий час в зоні конфлікту. Вони вміють користуватися зброєю. Крім того, вони мають бойовий досвід та створили власну мережу джихадистів», — йдеться у повідомленні.
Згідно з даними нідерландської спецслужби, близько 280 осіб з Нідерландів поїхали до Сирії та Іраку від самого початку конфлікту. З них близько третина – жінки. На даний момент в зоні бойових дій перебуває приблизно 80 дітей. Крім того, у інформаційному листі вказується, що половина з тих дітей народилися вже там, в зонах бойових дій. Інша частина поїхали туди з батьками. «Вони знаходяться на підконтрольних ІДІЛ територіях. Вже з 9 років їх навчають користуватися зброєю. Тому ми розцінюємо таких дітей як потенційно небезпечних», — наголосили в розвідці.

Источник: Replyua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Грузия продлила срок безвизового пребывания для украинцев

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua