News.ua


Блогер: Вашингтон «кине» «Роснафту» принаймні на півтора мільярди доларів

Сентябрь 04
22:35 2017

Блогер: Вашингтон «кине» «Роснафту» принаймні на півтора мільярди доларів
За словами блогера Олександра Коваленка, співробітництво між Каракасом та Москвою може зайти у глухий кут завдяки всюдисущому Міністерству фінансів Сполучених Штатів, — про це replyua.net стало відомо з допису, який оглядач розмістив у персональному блозі в соціальній мережі.
Так, блогер нагадує, що «Роснафта» виділила Каракасу кілька кредитів сумою від півтора до шести мільярдів доларів. Ці кошти Москва планувала відшкодувати за рахунок передачі їм нафтових родовищ та нафтових корпорацій Венесуели. Наприклад, для розрахунку за кредитом у півтора мільярди доларів, Каракас збирався передати «Роснафті» 49% акцій компанії Citgo (дочірньої структури державної нафтової корпорації Венесуели PDVSA). Але Комітет з іноземних інвестицій Сполучених Штатів вирішив заблокувати цю угоду – справа в тому, що Citgo, незважаючи на венесуельське походження, має на території США два нафтопереробних заводи, 48 нафтосховищ та мережу трубопроводів. Відтак, американці блокують угоду з посиланням на необхідність захисту національної безпеки.
Як наслідок, Москва навряд чи отримає свої півтора мільярди доларів. Але у підвішеному стані залишається ще і кредит у розмірі шести мільярдів, в обмін на які росіяни хотіли заволодіти нафтовими родовищами. Блогер нагадує, що режим Мадуро дуже нестійкий, і коли він паде (а рано чи пізно це відбудеться), шанси того, що нафтова галузь не потрапить під націоналізацію, мізерні. Знову російські пенсіонери заплатять за геополітичні ігри своєї держави, — підсумовує блогер.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Пріцкер про перспективи ухвалення пакета для України: Я відчуваю оптимізм

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua