News.ua


Блогер: технологію, випробувану в Україні, Кремль тепер використовує в Молдові

Сентябрь 05
21:41 2017

Блогер: технологію, випробувану в Україні, Кремль тепер використовує в Молдові
Блогер Джон Сміт пояснює як кремлівські політтехнологи створюють умови для деградації державних інститутів у державах, які наважились виступати проти волі Москви, — про це інформує новинний портал replyua.net.
Так, блогер нагадує про кричущий випадок, який нещодавно стався у Молдові – місцевий президент Ігор Додон заборонив очільнику оборонного відомства держави направляти військовослужбовців на навчання до України. До речі, всі витрати бере на себе організатор, а самі навчання дуже потрібні молдовській армії. Власне, у цьому і полягає технологія Кремля. Спочатку місцевий політикум постійними чварами і скандалами позбавляють авторитету в очах населення, для того, щоб сформувалось уявлення, що «будь-хто буде кращим за цих». Потім, на основі розчарування та протестних настроїв, до державних інститутів водиться якесь чужорідне тіло, яке починає активно гадити і руйнувати державу зсередини.
Тим часом, Росія користується безладом у державі на повну. Проти перехідних демократій, на зразок України чи Молдови, цей прийом працює чудово. Люди в них вже отримали виборчі права, але не позбулись колоніальних комплексів, які включають в себе небажання відповідати за свій вибір та ставлення до будь-якої влади як до колоніальних поневолювачів, накази яких виконувати не варто. Ми самі стали жертвою такого прийому сім років тому. Що буде на наступних виборах? З одного боку, у нас ще чимало людей, які голосують «не головою, а серцем». З іншого боку, з’явились ті, хто критично ставиться до пропаганди – саме тому їх зараз атакують з усіх боків, — зауважує блогер.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Володимир Огризко, ексглава МЗС України, керівник Центру досліджень Росії

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua