News.ua


Американський телеканал показав відео про секретну тюрму для геїв у Чечні

Июнь 21
09:45 2017

Американський телеканал показав відео про секретну тюрму для геїв у Чечні
У різних містах Чечні функціонують секретні в'язниці, в яких незаконно утримують і катують геїв. Як інформує replyua.net, про це йдеться в сюжеті американського каналу Vice News, журналісти якого вирушили в республіку і зняли місце вірогідної секретної в'язниці для гомосексуалів. Так, в місті Аргун журналістка телеканалу поговорила з начальником місцевої поліції Аюбом Катаєвим, якого у фільмі називають начальником секретної в'язниці. Катаєв відкинув всі звинувачення і назвав брехнею історії правозахисників і чеченських геїв про переслідування в республіці.
Показуючи журналістам «складські приміщення», він звертає увагу, що всередині відсутні грати на вікнах, кімнати не виглядають так, ніби в них когось утримували, і не зважаючи на запорошену підлогу, немає ніяких слідів. Також Катаєв демонстративно вибудовує солдатів і питає у них, чи віддавав він накази затримувати або катувати геїв. Солдати хором відповідають «ні». При цьому один із співрозмовників журналістів, ім'я якого не називається, дізнався приміщення з сюжету і сказав, що його там катували струмом. Він підкреслив, що на «200% впевнений», що особисто Катаєв змусив його встати на коліна і бив.
Нагадаємо, раніше правозахисна організація Human Rights Watch опублікувала доповідь, в якій говориться, що «права рука» глави Чечні Рамзака Кадирова особисто спостерігав за розправою над геями в Чечні. Раніше правозахисна організація Human Rights Watch опублікувала доповідь, в якій говориться, що «права рука» глави Чечні Рамзака Кадирова особисто спостерігав за розправою над геями в Чечні.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Лубінець закликає світ до конкретних кроків для покарання РФ

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua