News.ua


Американська коаліція використовувала в Сирії бомби з фосфору – Human Rights Watch

Июнь 14
19:25 2017

Американська коаліція використовувала в Сирії бомби з фосфору – Human Rights Watch
Представники правозахисної організації Human Rights Watch засудила коаліцію США за використання фосфорних бомб в Сирії. Як інформує replyua.net, про це йдеться в доповіді організації. «Незалежно від того, яким чином використовується білий фосфор, його застосування передбачає високий ризик отримання жахливої і тривалої шкоди в густонаселених містах, таких як Ракка і Мосул», — зазначається в документі. У зв’язку з цим, правозахисники закликали коаліцію вжити заходів, щоб звести до мінімуму шкоду для мирних громадян при використанні білого фосфору. У той же час, наголошується, що білий фосфор може застосовуватися на поле бою для створення димової завіси або подачі сигналів, а також в якості запального зброї.
Нагадаємо, що американська коаліція країн-партнерів по боротьбі із «Ісламським державою» в Сирії та Іраку підтримують з повітря курдські підрозділи, які беруть участь в боях за Ракка.
8 червня американська авіація завдала чергового удару по сирійським урядовим війська Про це у Twitter заявив офіційний представник коаліції полковник Райан Діллон. «США завдали ударів по двох засобів пересування, які, за наявними у нас даними, становили загроз для сил коаліції в гарнізоні Ат-Танф», — зазначив він.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Повышенное внутричерепное давление: что делать

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua