News.ua


Під виглядом смс-повідомлень з банку шахраї дурять тернополян

Май 07
03:17 2017

Під виглядом смс-повідомлень з банку шахраї дурять тернополян

На телефон пенсіонерки надійшло смс-повідомлення про те, що банківську картку заблоковано. 63-річна заявниця зателефонувала за вказаним номером, слухавку підняв чоловік. Він представився працівником банку.
Шахрай ввійшовши в довіру жінки, дізнався смс-код, який необхідний був аферистові для здійснення трансакції. Мешканка Тернопілля зрозуміла, що її ошукали, коли з рахунку зняли 3400 гривень. За допомогою одразу звернулась до правоохоронців.
За фактом шахрайства відрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.
Правоохоронці звертаються до жителів тернопільського краю, ніколи ні за яких обставин не вірити людям, які телефонують вам на засоби зв’язку.
Схеми аферистів відпрацьовані. Найпопулярніше, коли телефонують на мобільний телефон та представляються працівником банку. Розповідають, що банківська картка власника заблокована, оскільки хтось намагався зняти з неї кошти. Щоб розблокувати, необхідно уточнити деякі дані, зокрема пін-код і дівоче прізвище матері. Якщо людина надає ці дані, шахраї отримують доступ до рахунку і знімають всі кошти.
Поліцейські наголошують ніколи, ні за яких обставин, не повідомляти особистої інформації незнайомцям, які представляються. Представники фінустанов не телефонують та не запитують пін-коди, паролі та інші секретні дані. Якщо ж такий дзвінок пролунав, зверніться в найближче відділення банку та дізнайтесь там всю інформацію.

Правоохоронці ще раз застерігають громадян бути обережними та уважними, не здійснювати ніяких поспішних рішень. Якщо ви стали жертвою шахраїв, негайно звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте на лінію “102”.

Источник: ternopillive.com.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Польща і Данія під час головування у ЄС намагатимуться прискорити євроінтеграцію України — прем’єри

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua