News.ua


На Полтавщині зафіксували 5 випадків участі неповнолітніх у грі «Синій кит»

Март 26
00:18 2017

На Полтавщині зафіксували 5 випадків участі неповнолітніх у грі «Синій кит»

Учора пройшло засідання Координаційної ради у справах дітей при Полтавській ОДА. Одна з головних тем — смертельно небезпечна гра, яка поширюється серед підлітків.
Засідання провів перший заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий. Участь у заході взяли представники Управління у справах сім’ї, молоді та спорту, Департаменту освіти та інших профільних структур.

Теми, які піднімали на Координаційній раді — підсумки роботи щодо подолання соціального сирітства, бездоглядності та безпритульності, запобігання правопорушенням серед неповнолітніх, захисту прав дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування.
Роман Товстий звернув увагу на небезпечному флешмобі «Синій кит», який поширюється серед молоді. Адміністратори «смертельних груп» зацікавлюють виконати близько 50 завдань, останнє з яких — самогубство. Також вони спонукають підлітків завдавати собі фізичну шкоду — вирізати на тілі зображення кита та інше.
— З лютого на Полтавщині зафіксовано 5 випадків участі неповнолітніх у грі. На щастя, завдяки злагодженій роботі прокуратури та поліції, дітей вберегли, — зазначив Роман Товстий.
Інспектор відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУ НП у Полтавські області Тетяна Порохня, повідомила, що випадки зафіксували у Полтаві, Кременчуці та Миргородському районі.
Вона наголосила на заходах для подолання проблеми: запобіжна робота з неповнолітніми, які перебувають на обліках в органах внутрішніх справ, відпрацювання місць, де діти і молодь проводять час, розважальних закладів.
Також, за словами інспектора, необхідно інформувати про «групи смерті» батьків. Ті мають приділяли більше уваги до занять дітей у соцмережах, спілкуватися з ними та цікавитися їхніми справами, мотивуючи до позитивних вчинків та рішень.
Заступник голови ОДА наголосив, що заради запобігання участі дітей у «групах смерті», мають посилено працювати шкільні психологи, вчителі та лікарі:
— Медичні працівники, навіть коли дитина звертається із застудою, мають звертати увагу на наявність пошкоджень на тілі. Ми реагуватимемо жорстко та оперативно. Це не тільки відповідальність, але і життя наших дітей.

Источник: vpoltave.info

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Секретные рестораны Киева — ТОП-5

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua