News.ua


Кіберполіцейські затримали інтернет-шахрая, який «приганяв» автомобілі із-за кордону

Март 09
09:31 2017

Кіберполіцейські затримали інтернет-шахрая, який «приганяв» автомобілі із-за кордону

Працівники Поліського управління кіберполіції викрили 48-річного раніше судимого уродженця Криму, який через мережу пропонував пригнати автомобіль з-за кордону, брав завдаток за свої послуги та зникав. Зловмисник ошукав сімох громадян на 22 тисячі гривень.

48-річний уродженець Євпаторії протягом січня-березня цьогоріч подавав неправдиві оголошення в інтернеті про можливість пригнати облюбований покупцем автомобіль із-за кордону. На гачок шахрая потрапили семеро громадян, які перерахували завдаток за його послуги на загальну суму 22 тисячі гривень.

Кіберполіцейські провели три санкціоновані обшуки у помешканні зловмисника у Рівному та обладнаному для незаконної діяльності офісі у Костополі. У ході обшуків вилучили 32 мобільних телефони, два системні блоки, планшет, ноутбук, дванадцять флеш-носіїв, дев’ять банківських карток та чорнові записи. Чоловік відбував покарання на Рівненщині за скоєння крадіжок і шахрайства, за що відсидів у місцях позбавлення волі майже шість років.

Восени минулоріч звільнився з Катеринівської виправної колонії за «законом Савченко». Чоловік у рідну Євпаторію не повернувся і налагодив чергову злочинну схему. «Зловмиснику вже повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, — повідомив начальник Поліського управління кіберполіції ДК НП України Олег Лепеха. — Слідчі готують матеріали про обрання йому міри запобіжного заходу».

За скоєння шахрайства, вчиненого у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням єлектронно- обчислювальної техніки Кримінальним кодексом України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Источник: tomat.rv.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Це військова складова: Демченко прокоментував збільшення кількості прикордонників

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua