News.ua


Янг Бойз: Що треба знати про суперника Динамо в Лізі чемпіонів

Июль 14
14:50 2017

У п'ятницю, 14 липня, в штаб-квартирі УЄФА в швейцарському Ньоні відбулося жеребкування третього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів.

Єдиний представник України в кваліфікації до найпрестижнішого єврокубка, Динамо, дізнався ім'я свого суперника — ним став швейцарський Янг Бойз.

Янг Бойз — швейцарський футбольний клуб з міста Берна. Бджоли, як себе називають уболівальники клубу, є одними з найбільш успішних команд Швейцарії як на внутрішній, так і на міжнародній арені. Янг Бойз — багаторазовий чемпіон і володар Кубку Швейцарії. Головний тренер команди — австрієць Адольф Хюттер.

Найуспішніший період в історії швейцарської команди припав на середину минулого століття. У період з 1956 по 1960 роки "Жовто-чорні" чотири рази поспіль стали чемпіонами Швейцарії, також Янг Бойз в 1959 році дійшов до півфіналу Кубка Чемпіонів, де поступився французькому Реймсу (вигравши в Берні 1:0 і програвши в Парижі на Парк де Пренс 0:3 в матчі-відповіді).

В середині 90-х у Янг Бойз наступила чорна смуга, клуб балансував на межі банкрутства і зникнення. Грав в нижніх лігах чемпіонату Швейцарії. Однак в 1999 роц інвестиційна компанія Люцерн врятувала клуб від розорення.

У 2001 році клуб повернувся до вищої ліги і в основному перебував у середині турнірної таблиці. З 2005 року Янг Бойз грає на новому стадіоні Стад де Сюісс, який вміщає 32000 глядачів. В останні роки Бджоли є головними конкурентами Базеля в боротьбі за чемпіонство. Минулий сезон команда Адольфа Хюттера закінчила на другому місці у внутрішній першості, пропустивши вперед все той же Базель.

Янг Бойз повинен бути відомий українським любителям футболу. Саме ця команда майже рік тому на цій же стадії вибила іншу українську команду — донецький Шахтар. Тоді, після впевненої перемоги в домашньому матчі, Гірники вирушили в Швейцарію з упевненістю в своєму тріумфі.

У першому таймі матчу в Берні команди не зуміли розпечатати ворота один одного, і вже здавалося, що путівка в останній раунд відбору від Шахтаря нікуди не втече. Однак після перерви японський форвард господарів Юя Кубо двічі вразив ворота Андрія П'ятова і дав шанс своїй команді. Гра плавно перейшла в овертайм, а потім і в серію пенальті, де промахи Фреда і Ярослава Ракицького поставили хрест на лігочемпіонівськіх мріях вболівальників донецької команди.

Чи зможе Динамо винести урок з помилки Шахтаря, і чи вийде у підопічних Олександр Хацкевича подолати бар'єр, який раніше не змогла пройти інша українська команда, ми дізнаємося зовсім скоро. Перший матч динамівці зіграють вдома 25-26 липня, другий — на виїзді 1-2 серпня.

Раніше інформаційний портал Знай.Спорт повідомляв, що Динамо проведе перший матч в чемпіонаті України при порожніх трибунах.

Фото: twitter.com, Getty Images

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Нова функція в месенджері WhatsApp дозволяє фільтрувати чати за трьома параметрами

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua