News.ua


Шахтар — Динамо: Анонс матчу чемпіонату України

Июль 21
14:24 2017

У суботу, 22 липня, в центральному поєдинку другого туру і першого кола української Прем'єр-ліги минулорічний чемпіон першості Шахтар в Харкові прийме київське Динамо.

Зовсім недавно ці дві команди вже грали між собою. Перший офіційний поєдинок сезону і для Динамо, і для Шахтаря відбувся 15 липня, де в рамках Суперкубку України донецький клуб впевнено здолав Біло-синіх (2:0).

Ту зустріч підопічні Паулу Фонсека провели на голову вище команди Олександра Хацкевича: Шахтар домінував практично весь поєдинок, регулярно примушуючи оборону Динамо грати на межі своїх можливостей (чого часто просто було недостатньо). Так, можна сказати, що і у киян були своїм моменти біля воріт П'ятова (особливо в першому таймі), проте навіть найпалкіші вболівальники Динамо навряд чи зараз скажуть, що київський клуб в тому поєдинку програв незаслужено.

Шахтар — Динамо: Прогноз і ставки букмекерів на матч

Динамівцям вдалося трохи забути про поразку від Шахтаря після перемоги в стартовому турі української Прем'єр-ліги над Чорноморцем (2:1). Але і тут у Біло-синіх виникли деякі проблеми. Чорноморець першим відкрив рахунок ще в дебюті зустрічі і змусив Хацкевича взятися за голову. Потрібно відзначити, що киянам вдалося швидко відігратися і ще до перерви вийти вперед, після чого в другому таймі втримати потрібний результат, однак виглядало все це не зовсім впевнено. Не такий першої перемоги чекав від своїх підопічних Хацкевич…

Шахтар же, навпаки, дуже сильно провів свій стартовий матч в УПЛ, не залишивши шансів в Полтаві місцевій Ворсклі (3:0). Гірники "на класі" контролювали хід гри і забили рівно стільки голів, скільки було потрібно для впевненої перемоги. У полтавській зустрічі в футболці Шахтаря дебютував гравець збірної України Іван Петряк (Ваня, до речі, упустив відмінний шанс забити), а вічно запасний Алан Патрік навіть відзначився голом у кінцівці матчу. В цілому, Шахтар зіграв по-чемпіонськи і з хорошим настроєм підходить до свого наступного поєдинку.

Шахтар — Динамо: Статистика зустрічей

Багато експертів практично не залишають шансів Динамо в майбутньому матчі. Адже різницю в класі між виконавцями донецької та київської команд в матчі за Суперкубок міг би помітити навіть сліпий. Звичайно, у тренерського штабу киян був тиждень, щоб зробити роботу над помилками, але навряд чи так швидко варто очікувати якихось серйозних змін.

Точно зрозуміло, що в стартовому складі Динамо на матч другого туру не вийде Віторіну Антунеш. Відразу ж після матчу за Суперкубок Хацкевич ясно дав зрозуміти португальцю, що він на нього не розраховує і Динамо швиденько оформило трансфер гравця в іспанський Хетафе. В іншому ж, склад на матч з Шахтарем зараз визначити дуже складно.

Хацкевич продовжує вірити в Мбокані, маючи при цьому на "лавці" Кравця і Бесєдіна. У центрі захисту повинна вийти пара Хачеріді-Віда, а молодий Шепелєв разом з Сидорчуком зайняти позиції в центрі поля. Хто вийде в старті на лівому фланзі, Циганков або Гонсалес, поки що не ясно, але своєю грою в матчі першого туру парагваєць зовсім не вразив. Також залишається питання з головним воротарем команди, де Рудько і Коваль активно борються за позицію "номери один".

Шахтар — Динамо: Де дивитися матч чемпіонату України

У Шахтаря зі складом все більш-менш зрозуміло. Немає сумнівів, що на матч з Динамо вийдуть всі найсильніші. В атаці можна очікувати звичну групу висококласних легіонерів (Тайсон, Марлос, Бернард, Феррейра), в центр поля через травму Малишева повинен вийти Степаненко в парі з Коваленком, а в захисті варто чекати звичну четвірку (Срна, Кривцов, Ракицький, Ісмаїлі). Є також варіант, що може вийти і Іван Ордець, який в останньому матчі донецької команди грав в парі з Кривцовим.

Орієнтовні склади:

Шахтар: П'ятов — Срна, Кривцов, Ракицький, Ісмаїлі — Коваленко, Степаненко — Марлос, Тайсон, Бернард — Феррейра.

Динамо: Коваль — Морозюк, Хачеріді, Віда, Кадар — Шепелєв, Сидорчук — Ярмоленко, Гармаш, Циганков — Мбокані.

Наостанок хочеться зазначити, що давно в нашому чемпіонаті не було такого раннього "Класичного". Буде цікаво подивитися: які висновки зробить Динамо після поразки тижневої давності, чи зможе Шахтар впевнено обіграти київську команду вдруге за 7 днів, та вийде у команд порадувати українських уболівальників хорошим футболом.

Прогноз Знай.Спорт — 2:1.

Нагадаємо, що матч Шахтар — Динамо відбудеться в суботу, 22 липня, в Харкові на ОСК Металіст. Пряму трансляцію класичного українського протистояння дивіться на телеканалі Футбол 1. Початок матчу о 19:30.

Раніше інформаційний портал Знай.Спорт повідомляв, що в матчі другого туру УПЛ Шахтар — Динамо букмекери віддають перевагу команді Паулу Фонсеки.

Фото: ФК Шахтар, ФК Динамо

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Київ особливо не готується до повернення Трампа — Кулеба

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua