News.ua


Расизм зашкалює: російська преса образила збірну Франції

Июль 16
23:32 2018

Російська газета "Комсомольська правда" потрапила в грандіозний ксенофобський скандал через статтю про фінал чемпіонату світу з футболу 2018 року. Журналістка видання Дар'я Асламова в своєму есе про матчі процитувала расистські висловлювання своїх "друзів" з французької ультраправої партії "Національний фронт".

Вона розповіла, що вболівала у фіналі за збірну Хорватії. "Камерун, Сенегал, Малі, Гвінея, Конго, Того, Ангола. Решта – араби і четверо білих (один з них іспанець). Це що, Франція? Справа не в расизмі, але давайте не прикидатися, що це французька команда. Хорвати – остання біла команда на чемпіонаті. Наші цінності – християнство, відданість батьківщині, європейські традиції. Причому тут африканці та араби?" – процитувала Асламова французів.

При цьому вона додала, що її друзі – "з колишніх білих французьких провінцій, давно захоплених мігрантами, де куди легше зустріти бабу бурке з виводком дітей, ніж білу жінку".

У мережі жорстко розкритикували журналістку і видання.

Перемога Франції на чемпіонаті світу

15 липня у Москві відбувся фінал чемпіонату світу з футболу.

На 18-й хвилині Маріо Манджукіч відзначився автоголом (до речі першим в історії чемпіонатів світу) і Франція повела в рахунку. На 28-й хвилині хорвати відігралися після голу Івана Перішича. Але на 39-й хвилині французи знову вийшли вперед після голу з пенальті у виконанні Антуана Грізманна.

На 59-й і 65-й хвилинах французи знову відзначилися голами після точних ударів Поль Погба і Кіліан Мбаппе. Хорвати відквитали один м'яч. Маріо Манджукіч скористався помилкою Уго Льоріса. Більше команди не забивали м'ячів.

Як підсумок, Франція виграла два тайми по 2:1, а матч з рахунком 4:2!

Для Франції це друга перемога на чемпіонатах світу. Дідьє Дешам став чемпіоном світу і як тренер, і як гравець (раніше Дешам перемагав на мундіалі 1998 року, на якому був капітаном "Ле Бле").

Як повідомляв портал Знай.Спорт, президент Хорватії затусила в Сочі зі своїми улюбленцями.

Источник: znaj.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

В Іспанії поновили розслідування стосовно шпигунської програми Pegasus

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua