News.ua


Голова українського футболу розказав, чи готовий відвідати прифронтовий Маріуполь

Июнь 14
13:42 2017

Певні українські клуби, зокрема, Динамо і Карпати сумніваються, що ФФУ, УПЛ або місцева влада можуть надати реальні гарантії безпеки щодо проведення матчів у Маріуполі. Президент ФФУ Андрій Павелко розказав, що готовий особисто супроводжувати Динамо і Карпати під час виїздів до Маріуполя. Про це він проінформував під час поїздки в зону АТО.

— Побували в гостях у наших друзів-військових на нульовому рубежі зони АТО. Передали захисникам вітання від національної збірної і подарували м'ячі для підтримки спортивної форми та бойового духу у вільний від служби час.

У дружній бесіді обговорили останні успіхи України в УЄФА, ФІФА та початок дії безвізового режиму. Хтось зізнався, що не вірив у скасування віз, незважаючи на виконані Україною за три роки всі вимоги ЄС. Порівняли цей досвід з розпочатої ФФУ програмою футбольних реформ, яка так само пильно контролюється нашими західними партнерами — УЄФА і ФІФА. Погодилися з тим, що в футболі, як і в візовому питанні, щоб досягти результату, треба слідувати чітким правилам.

Україна географічно й історично перебувала в Європі завжди ("за спортивним принципом"), але щоб отримати безвіз, нам довелося привести наші документи у відповідність з правилами ЄС. Як приклад — обговорили ситуацію ФК "Десна". Клуб заслужив спортивне право на вихід в Прем'єр-лігу, але не виконав важливі умови участі в турнірі. Військові, в тому числі родом з Чернігова, визнали, що в цьому випадку правила важливіше. Воїни АТО зажадали від мене, як гаранта законності у всій футбольній системі України, стежити за їх виконанням і в інших схожих ситуаціях. Як вони, ризикуючи життям, стежать за збереженням територіальної цілісності України.

У зв'язку з цим герої АТО, а серед них є і "кіборги", згадали про нещодавні заяви кількох клубів Прем'єр-ліги. Ті відмовляються їздити на матчі до Маріуполя в новому сезоні, оскільки там нібито небезпечно. Воїнів АТО і главу Донецької ОДА Павла Жебрівського всерйоз торкнулася така, м'яко кажучи, дивна позиція. Багато їх побратимів загинули заради миру, що панує в цьому місті. Самі вони ризикують життям щодня і щиро не розуміють, чому футболісти побоюються футбольного матчу в мирному Маріуполі. Їх слова глибоко зворушили мене, тому я прийняв рішення: особисто поїду на матчі в Маріуполь в автобусах клубів, які бояться і ставлять під сумнів, що Маріуполь — це Україна!, — написав Павелко на своїй сторінці у facebook.

Як раніше повідомляв портал Знай.Спорт, українські ультрас відзначили боягузтво російських колег.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Євросоюз в ОБСЄ: Ми посилюємо допомогу Україні у сфері оборони та безпеки

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua