News.ua


Барселона — Реал: Анонс Суперкубку Іспанії

Август 13
17:06 2017

У неділю, 13 серпня, поєдинком на Камп Ноу стартує двоматчеве протистояння Барселони і Реала в рамках Суперкубку Іспанії.

Останній раз Барса і Реал зустрічалися в матчі-відкритті іспанського сезону п'ять років тому. Тоді Реал так само виграв чемпіонат, а каталонський клуб святкував успіх у фіналі Кубка. У тому протистоянні перемогу завдяки кращому показнику виїзних голів здобули Вершкові (2:3 — на Камп Ноу, в 2:1 — на Бернабеу). Але минуло п'ять років, а склади і ігровий стиль обох команд значно змінилися. Змінилися у колективів і їх головні тренери…

Барселона новий сезон розпочинає з новим коучем — Ернесто Вальверде. Навряд чи іспанський фахівець відразу буде кардинально змінювати гру команди, проте деякі перестановки були видні вже по ходу передсезонних матчів, які, до речі, Барса провела дуже впевнено. Вальверде продовжує робити ставку на Ліонеля Мессі, даючи йому повний карт-бланш у виборі позиції і тактичних пересуваннях. Аргентинець входить в новий сезон в неймовірній формі, і готовий вже в матчі з Реалом продемонструвати всю свою міць.

А ось у Реала на тренерському містку найближчим часом очікується затишшя. Зінедін Зідан заслужив довіру керівництва та вболівальників клубу після двох суперуспішних сезонів і вже довів всьому світу, що перемога в Лізі чемпіонів 2015/16 не була випадковістю.

Зідан підводить свою команду до чергового протистояння з Барсою в прекресному настрої. Мадридці недавно завоювали свій перший трофей у новому сезоні, впевнено обігравши в матчі за Суперкубок Європи Манчестер Юнайтед (2:1). Футболісти Реала ще раз довели, що вони знаходяться у відмінній формі і готові перемагати навіть без свого лідера Кріштіану Роналду, який вийшов в матчі з МЮ лише на кілька хвилин.

З останніх восьми офіційних матчів з Барселоною Реал виграв лише в двох. Останні дві зустрічі, включаючи товариський поєдинок під час Міжнародного кубка чемпіонів, завершилися перемогою Барси з однаковим рахунком (3:2). Реалу завжди було складно грати проти каталонського клубу, як у виїзних, так і в домашніх матчах. Тому те, що перший поєдинок Суперкубку відбудеться на Камп Ноу, навряд чи дасть Вершковим якусь перевагу.

Барселона, напевно, розлютилася успіхами свого головного ворога в минулому сезоні, і має намір в майбутньому протистоянні довести своїм вболівальникам, що вони не гірші за команду Зідана, а результати минулого сезону виявилися такими лише через збіг обставин. Безсумнівно, Барса кине всі сили, щоб добути цей трофей, проте є у каталонського клубу одна серйозна втрата перед стартом сезону…

Так, мова йде про Неймара. Бразильцеві набридло сидіти в тіні Мессі (ну або захотілося трохи підзаробити), і він вирішив переїхати в Париж у місцевий ПСЖ. Звичайно, маючи зайвих 222 мільйони, Барса ще намагається підписати собі якогось зіркового футболіста на позицію, де раніше грав Неймар, однак їх переговори з іншими клубами поки нічим успішним не завершились. Як буде будувати свою гру команда без Неймара поки що невідомо, але, судячи з передсезонних матчів, на його позиції в поєдинку з Реалом, швидше за все, вийде Жерар Деулофеу, який минулого сезону виступав на правах оренди в Мілані.

Реал теж втратив кілька важливих виконавців перед стартом чемпіонату, однак ці втрати не йдуть ні в яке порівняння з Неймаром. Склад Королівського Клубу покинули Альваро Мората, Хамес Родрігес, Пепе і Даніло. Відразу варто відзначити, що ніхто з цих гравців не був основним в минулому сезоні, тому їх відсутність не повинна сильно вплинути на гру команди.

Тріо центральних хавбеків Реала (Лука Модріч, Тоні Кроос і Каземіро) як і раніше вважаються найсильнішою лінією півзахисту в світі. А Кріштіану Роналду тепер повинен отримати більше допомоги від свого зіркового партнера Гарета Бейла, який пропустив через травму більшу частину минулого сезону. З огляду на лінію захисту, яка залишилася без змін, можна припустити, що Реал готовий замахнутися на третій поспіль феєричний сезон.

Звичайно, поразка в Суперкубку не стане трагедією ні для одного, ні для іншого клубу. Однак обидві команди розуміють важливість такого раннього трофея і перемоги над непримиренним суперником. Тому на футбольних вболівальників чекає чергове спекотне Ель Класіко, в якому команди будуть битися до останнього.

Нагадаємо, що перший поєдинок Суперкубку відбудеться на Камп Ноу в неділю, 13 серпня. Матч-відповідь пройде на Сантьяго Бернабеу в четвер, 17 серпня.

Раніше інформаційний портал Знай.Спорт повідомляв, що Реал став конкурентом Барселони в боротьбі за зірку німецького клубу.

Фото: Getty Images

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Екатерина Остапчук получила хейтерское сообщение от сотрудницы МОН

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua