News.ua


Джамала закликала захищати свої права

Март 04
21:12 2017

Джамала закликала захищати свої права
Співачка кримськотатарського походження Сусана Джамаладінова (Джамала) долучилась до всесвітньої акції щодо захисту прав людини, — про це replyua.net стало відомо з матеріалів «Радіо Свобода».
Так, сьогодні, одинадцятого грудня 2016 року, у мережі з’явився відповідний відеоролик, знятий Агентством ООН у справах біженців. У ньому Джамала закликає населення не лише знати свої права, а і не боятись їх захищати.
Варто зауважити, що Всесвітній день прав людини відзначається кожного року десятого грудня — саме в цей день у 1948 році Генеральна Асамблея ООН ухвалила рамковий міжнародний акт — Декларацію прав людини. Джамала має безпосередній стосунок до проблематики прав людини – наприклад, кримські татари, до яких належить і співачка, кілька років поспіль цього дня вимагали на мітингу у Сімферополі визнання їх прав як корінного народу Криму. З початком окупації Кримського півострову Російською Федерацією такі заходи було заборонено. Нагадаємо, раніше заступник очільника Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров у своєму блозі зауважив, що, з огляду на окупацію, репресії і гоніння кримських татар та всіх інакомислячих, День прав людини ніяк не стосується Криму.

Источник: Replyua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Болят зубы: психосоматика или стоматологическое заболевание?

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua