News.ua


Позиція Тарути щодо роботи українських підприємств в ДНР є раціональною і вигідною для української економіки — експерт

Март 11
01:00 2017

Позиція Тарути щодо роботи українських підприємств в ДНР є раціональною і вигідною для української економіки — експерт

Голова правління Центру прикладних політичних досліджень “Пента”, Володимир Фесенко, в ефірі телеканалу 112.ua прокоментував заяву екс-губернатора Донецької області Сергія Тарути на рахунок українських підприємств, які працюють на тимчасово окупованих територіях.

“Пан Тарута вірно зазначив, що Україна, наразі, не може повернути ніяким чином підприємства, які зараз знаходяться на окупованих територіях. Але, в той же час, може отримувати від них дивіденди. Донецькі бізнесмени дуже своєчасно зробили правильний крок, перереєструвавши їх юридичні адреси в українській юрисдикції. Відповідно, та продукція, яка вироблялася на непідконтрольних територіях, продавалася за фактом як українська. Нам це було вигідно. Податки йшли до нашого бюджету, і загалом працювали на вітчизняну економіку”, – відзначив політолог.

Також експерт погодився з позицією колишнього голови ОДА, що Україна може контролювати та продовжувати експортувати продукцію, вироблену на підприємствах, які знаходяться на тимчасово не підконтрольних територіях.

“Якщо говорити про труби та метал, то на них існують певні маркування, тому їх можна відрізняти. Ми повинні це робити, щоб ця продукція не йшла на зовнішні ринки під виглядом російської. Це можливо реалізувати на практиці і в то й же час самим експортувати її.
Щодо вугілля, ситуація, звісно, складніша, але думаю, що сировину видобутку на Донбасі виявляти по технологічним ознакам можливо. Це потрібно, аби уникнути ситуації, яка зараз трапляється, коли українське вугілля завозять під виглядом імпортного”, – зазначає В. Фесенко.

Наостанок політолог застеріг щодо можливих проблеми через торгівельну блокаду з боку деяких українських організацій та “націоналізацію”, процес якої у відповідь впровадили терористи.

“Внаслідок торгівельної блокади, з однієї сторони, і “націоналізації” з іншої, виник ризик для функціонування цих підприємств. Повернути їх ми не в змозі, а тільки зможемо втратити те, що маємо. Це, по суті, ще більше закріпить політичне розділення Донбасу”, – впевнений експерт.

Источник: newsonline24

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У І кварталі Мінфін залучив понад $3 мільярди внутрішніх запозичень для покриття дефіциту бюджету

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua