News.ua


Не утиски свободи слова, а боротьба зі впливом ворожих спецслужб

Май 20
04:41 2017

Не утиски свободи слова, а боротьба зі впливом ворожих спецслужб

Заборона російських соцмереж – одне з найкращих і найважливіших рішень, прийнятих в Україні за останні три роки.

Це рішення стосується не свободи слова, а національної безпеки країни. Хоча дискурс (зокрема й провідні українські медіа) намагаються звести до обмежень свободи слова.

Низка міжнародних правозахисних організацій зробили заяви про те, що рішення української влади неправильне і порушує свободу слова.

Відбувається глобальна підміна понять. Боротьбу зі впливом спецслужб підмінюють утисками свободи слова.

Я не бачив жодних протестів із боку міжнародних правозахисних організацій щодо висилання зі США, Німеччини, Франції російських агентів, які працювали під прикриттям посольств. Це нормальна практика. І ці країни навіть не воюють із Росією.

Але чому правозахисні організації так активно протестують проти обмежень Україною можливостей спецслужб країни, з якою ми зараз перебуваємо у стадії війни?

У когось є сумніви, що ФСБ, маючи безмежний доступ до російських соцмереж, може використовувати і використовує цю інформацію?

Раніше в низці країн забороняли доступ до Facebook, YouTube, Вікіпедії та багатьох інших сервісів. Але суть цих обмежень (наприклад, у Туреччині) полягали саме в обмеженні доступу до інформації, а не страхом через те, що спецслужби США використовують інформацію у Facebook для розхитування ситуації в країні та впливу на користувачів.

Просто уявіть собі, що між Туреччиною та США виник збройний конфлікт, США відідтнули частину території Туреччини, і це призвело до загибелі понад 10 тисяч турків, і Туреччина заборонила використання в країні найпопулярнішої серед турків соцмережі Facebook. І тут на сцену виходять різноманітні правозахисні організації та ЗМІ, які пояснюють уряду Туреччини, що рішення неправильне і порушує свободу слова.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Українські десантники збили російський розвідувальний дрон Supercam

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua