News.ua


Наша спільна боротьба за Крим змусить росіян піти звідти з ганьбою – Геращенко

Май 05
12:23 2017

Наша спільна боротьба за Крим змусить росіян піти звідти з ганьбою – Геращенко

Рішення Комітету міністрів Ради Європи щодо Криму дуже важливе. По суті це перше таке жорстке та недвозначне саме рішення, а не “занепокоєння”, з вимогою до Росії, порушниці всіх міжнародних принципів, припинити нівелювання прав кримських татар, негайно відновити діяльність Меджлісу й допустити лідерів кримських татар на окупований півострів.

Також там звучить вимога допуску моніторингових місій і комісара зі прав людини, які, згідно зі своїм мандатом, повинні моніторити дотримання прав людини, і чиї рапорти можуть брати до уваги міжнародні суди.

Це рішення КМРЄ стало можливим завдяки активній позиціі українськоі влади, президента, МЗС, усіх наших дипломатів, багатьох політиків і, звичайно, лідерів кримських татар і правозахисних організацій, а також наших європейських партнерів . Важливим аргументом стали проміжні рішення міжнародного суду ООН у Гаазі, наші постійні апеляції до Генсека РЄ з вимогою тиску на РФ і деокупаціі Криму.

На всіх майданчиках ми піднімаємо питання Криму, проблему мілітаризації півострову, непорушення прав кримських татар і українців, репресій, політв’язнів, застосування каральної медицини проти лідерів кримських татар, арешти журналістів і “диверсантів”.

Вода камінь точить. Наша спільна боротьба за Крим рано чи пізно змусить росіян піти звідти з ганьбою. Я в це вірю. І разом із колегами докладу всіх зусиль, аби Крим залишався на порядку денному всіх міжнародних майданчиків.

І ключове: Крим на Донбас не міняємо! Росіянам доведеться віддати Україні і Крим, і Донбас.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Нацбанк знизив облікову ставку до 13,5%

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua