News.ua


Чотири пріоритети для України: що слід реформувати найближчим часом

Май 04
00:28 2017

Чотири пріоритети для України: що слід реформувати найближчим часом

У Брюсселі та в Берліні на всіх зустрічах питали про пріоритети для України. Звичайно, їх не може бути багато: відсутність фокусу призводить до невдачі. Звичайно, серед довгострокових пріоритетів треба назвати реформу освіти тощо. Але якщо говорити про короткі строки, то ось мої чотири пріоритети:

1. Судова реформа. Нам терміново потрібен Антикорупційний суд, і нам треба створити максимальну довіру до нового складу Верховного Суду, інакше все марно. Завдання для купи людей, починаючи з Олексія Філатова, Вищої кваліфікаційної комісії та Громадської ради доброчесності.

2. Реформа державного управління. Лише нові люди з новими цінностями в нових структурах з новими бізнес-процесами можуть поміняти гру. Тут ключова людина Олександр Саєнко. Люди є, гроші є, розуміння є. Залишилося всіх організувати, взяти і зробити, подолавши інерцію, зневіру, спротив бюрократів і пострадянську інституційну пам’ять.

3. Реформа державних фінансів у трикутнику податки – бюджет – пенсії. Жодна з цих трьох реформ не піде без двох інших. Все складно, але надія на команду Олексія Данилюка. Якщо не запустимо економічне зростання, то навряд чи досягнемо успіхів в інших напрямках.

4. Виборча реформа. Єдина реформа із великого списку 18 пріоритетів президентської стратегії, де взагалі нічого не зроблено. Доки в політиці не відчиняться двері для нових людей, ми приречені на недієздатний парламент і постійну загрозу перемоги популістів, а також розчарування активних громадян. Тут нема кого затеґати, хіба що самого президента.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Українські депутати в Оттаві закликали Канаду збільшити військову допомогу

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua