News.ua


Чому на Донбасі активізувались бойові дії

Март 22
19:40 2017

Чому на Донбасі активізувались бойові дії

На жаль, я маю погодитись із офіційними спікерами АТО, що зараз проводиться стажування курсантів російських військових училищ, які прибувають на “тренування” до нас. Це один з факторів, чому збільшується кількість обстрілів в АТО. На підсилення цієї думки я можу сказати, що обстріли проводяться по таким населеним пунктам, які не становлять ніякої абсолютно тактичної цінності, і вони просто “накривають” або помилково, або абсолютно свідомо населені пункти, які знаходяться на досить великій відстані від лінії зіткнення.

Крім того зараз, як і мої колеги підтверджують, проводиться ротація підрозділів бойовиків на окупованій стороні. У зв’язку з цим вони, вибачте, це називається військовим терміном – обживаються. Обживаються, тобто вони вивчають сильні і слабкі сторони наших позицій, вони намагаються поліпшити свої позиції, свою оборону. Власне, тому і збільшується така кількість обстрілів, хоча, на моє переконання, я веду певну статистику, і протягом останніх трьох тижнів динаміка практично не змінилась. Кількість коливається від 60 до 120 (обстрілів. – Ред.) в день. Тобто протягом останнього місяця вона (кількість обстрілів та провокацій) є стабільною та незмінною.

І не забувайте, це не завжди озвучується, але ми ведемо бойові дії, які є досить ефективними, і ми використовуємо будь-яку можливість, щоб поліпшити наші позиції, забезпечити стабільність нашої оборони, максимально не порушуючи Мінські угоди.

Противник не може дозволити вести активні наступальні дії – в них немає ресурсів для цього. У відповідь на наші фахові і професійні дії вони відповідають просто терористичними актами. По-іншому не можна назвати ані знищення і постійну руйнацію Авдіївки, ані обстріли Водяного, як це сталось позаминулого дня.

Це абсолютна логіка подій, і, на жаль, ми в найближчому майбутньому будемо спостерігати це ж саме.

Источник: newsonline24

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Туреччина може ввести санкції проти соціальної мережі X

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua