News.ua


Блискуча “трієчка” від Трампа

Апрель 10
19:10 2017

Блискуча "трієчка" від Трампа

Коли я був ще дуже юним і займався боксом, наш тренер Михалич навчав: ідеальна комбінація в боксі – це коли ти проводиш «трієчку» і навіть сам не знаєш, від якого удару противник упав. Тож, поки усі справедливо регочуть над російськими С-400 і з почуттям глибокого задоволення тролять Путіна, дозвольте висловити власні враження щодо останніх подій.

Отже, наважуся стверджувати, що у Сирії ракети «Томагавк» вдарили не лише по Асаду і Путіну. Таке враження, що ця комбінація ударів була спрямована навіть не проти них. Основна точка удару зовсім не там.

Ви помітили, коли саме з пускових установок американських есмінців вирвалися ракети? Правильно – у ніч на 7 квітня 2017 року, у той самий день і у той самий час, коли у штаті Флорида (США) були в розпалі переговори між Дональдом Трампом та Си Цзиньпіном.

Схід, як відомо, справа тонка, а коли справа стосується Китаю – вона тоншає до павутинки. Тисячоліттями в Китаї існувала непохитна традиція, ні – закон: імператор Піднебесної ніколи не виїздив на переговори збудь ким за межі Китаю. Навпаки – усі, хто прагнув контактів, мали добиватися аудієнції у палаці правителя.

Поїздка китайського лідера до США це визнання того факту, що серед двох супердержав нинішнього світу Китай стосовно США є молодшим партнером. Це дійсно так. Тут не в арміях і ракетах справа. Китай вступив у смугу довготривалої економічної кризи. Не скороминучої, а саме – довготривалої і системної.

Китай є, образно кажучи, «збиральним майданчиком», а усі технології, кадрові ресурси і гроші – в США. Китай лише може сподіватися, що Америка не надто щільно закриє свої ринки від китайських товарів митами, а також не забере назад своє виробництво з Піднебесної.

Певні важелі впливу на ситуацію має і Пекін, однак його позиція в порівняні з американською значно слабша.
І ось на переговорах між лідерами двох країн ставиться кілька надважливих питань: економічні, про які вже говорилося вище і політичні. Найнагальніше питання для США – це Північна Корея і її ядерна програма. Її треба вирішувати дуже оперативно. А головним союзником КНДР є Китай. Саме він підтримує режим КНДР фінансово, економічно, військово та політично.

Сполучені Штати вже навіть натякали, що у разі, якщо Китай не «нагне» дурнуватих фанатиків із Пхеньяну, які кожного року кричать «Дайте пожерти, а то ми ядрьону бомбу підірвемо», то доведеться проблему тамтешньої ядерної програми вирішувати самотужки. Як? Так само, як вирішував проблему іранського ядерного реактора в Аль-Тувайті Ізраїль. І навіть офіційне обгрунтування необхідності такого кроку у Білому домі вже вигадали, мовляв, до 2021 року корейці склепають ракету, яка зможе донести ядерну боєголовку до узбережж США. Фігня, звичайно, але Пекіну цю вигадку ніяк не спростувати.

Отож – сказав пан Трамп – корейська ядерна програма – це наш життєвий інтерес. Вам, пане, Цзінь, добре відомо які придурки сидять у Пхеньяні. Так шо давайте, або ви разом з нами, або ми самі.

А щоб китайським товаришам було зрозуміло, що США здатні за одну годину розтрощити на території КНДР все, що завгодно, під час переговорів американські моряки продемонстрували в Сирії наочно як це буде. Тут навіть не здатність «Томагавків» розбивати залізобетонні укриття демонструвалася. Усім вона відома. Тут друге.

Основа ППО Північної Кореї – древні радянські РЗК С-75 (180 пускових установок) являють загрозу для «Томагавків» приблизно таку ж, як сокира індіанця для мужика в танку. Чим прикрити ядерні об’єкти?

У них є чим. Це, увага(!) радянський/російський ЗРК С-300 ПТ. Їх там цілих 16 штук. Ага. Практично той самий, який БУВ основою розпіареного Москвою «Куполу безпеки» над Сирією. Тільки у корейців трохи древніший.

І от вам сигнальчик, демонстрація можливостей, пане Цзінь. Якщо наші «Томагавки» за умови постійної бойової готовності сирійських/російських операторів, в умовах війни, спокійно і без жодних втрат проходять крізь «Купол безпеки», не помічені ані розхваленими «Панцирями», ані С-300, ані С-400 й усі, крім однієї, лягають точно в цілі, прикиньте що ми можемо зробити з корейцями.

Навіть вибір на користь морського пуску перед повітряним, як на мене, теж не випадковий: КНДР, так само, як Сирія – приморська країна. Більше того, її оточено морем з двох боків.

Китаю сигнал: не здумайте своїми С-300 таємно допомогти корейцям – бачите ж – гуано ці російській С-300. І С-400 теж не кращі. Не ганьбіться і не робіть з нас ворогів. Краще заберіть у Кім Чин Ина його ядерну іграшку. А то ще пораниться та пожежу в хаті влаштує.

А ось результати переговорів Трампа з його китайським колегою:

«…стороны согласились с необходимостью срочного решения проблемы с «угрозой, вызванной оружейными программами Северной Кореи».

А паралельно господар Білого дому ще й виволочку Цзіню влаштував:

«Трамп, отметил Белый дом, заявил Си Цзиньпину о важности “соблюдения международных законов и правил в Восточно-Китайском и Южно-Китайском морях”, а также прав человека» (там само).

У спільному прес-релізі, до речі, підкреслюється, що «проблему» вирішуватимуть мирним шляхом. Поки що. Цим і займеться Китай.

Отож, давайте оцінимо ударну комбінацію Білого дому. Удар по режиму Асада – раз. Удар по режиму Путіна – два. Удар по Кім Чин Ину – три.

Ну і, зовсім легенький, – так – скоріше для позначення – в область печінки по Пекіну: дивися як я можу. Наступний буде на всю міць – перерубає нафіг. Так шо краще давай дружити, світ великий, ділити є що.

От звідки причина розгубленості Захарової під час запису отого звернення. Не тому що речник МЗС РФ не знала, що казати – тому що розгубленість, голова не тим зайнята. От чому така паніка у Москві і така історика: на їхніх очах змінюється геополітична карта світу, а вони не можуть нічого зробити. Більше того, з’ясувалося, що в ніч з 6 на 7 квітня, Росія раптом перейшла із статусу учасників поділу світу до компанії ТИХ, КОГО ДІЛЯТЬ.

Більше того: отим ударом «Томагавків» США Путіну про це повідомили. А Китай з цим повідомленням цілком погодився. Адже наступного дня, в Радбезі ООН представники КНР відкрито у справі «Томагавків» підтримали саме США.

Єдиною країною, яка стала на захист Росії була Болівія. Путін догрався, як дограється зарозумілий боксер, котрий, вважаючи себе найсильнішим і найталановитішим, замість тренувань підсідає на «кокс», «віскарик» і дівчаток приємної поведінки; котрий, замість того аби лупити грушу, працювати у спарингах та бігати кроси, бігає по кабаках, лупить у пяному угарі офіціантів і кричить який він крутий, а всі довкола нього нікчеми.

Сам винен. Наш тренер казав: перемога – це 50% таланту, 40% праці і 10% гонору та задиркуватості. У Путіна якась інакша формула…

Источник: newsonline24

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Огризко про допомогу США: Щойно проголосують, буде виття на російських болотах

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua