News.ua


Українці хочуть їздити повільніше — досліждення

Сентябрь 23
11:54 2017

В рамках опитування мешканцям п’яти найбільших міст України задавали запитання: «Чи підтримуєте ви ініціативу зниження максимально допустимої швидкості руху автомобіля в місті – з 60 км/год до 50 км/год і притягнення до відповідальності за перевищення допустимої швидкості більш ніж на 5км/год?».

Відповідаючи на це запитання 43,4% респондентів обрали варіант «так», а ще 10% – «швидше так». Найбільше цю ініциативу підтримали жителі Львова (загалом 63,6%), у той час як серед дніпрян таку ідею навпаки, сприймають найменше (38,6%).

зниження максимальної швидкості руху авто у містах

З іншого боку, проти такого нововведення 27,7% мешканців мегаполісів. Причому найчастіше «ні» та «швидше ні» відповідали харків’яни (35,7%) і дніпряни (31,5%).

Крім того з’ясувалось, що респонденти старші 60 років частіше підтримують обмеження максимально допустимої швидкості руху. Для прикладу, варіант «так» мешканці у віці від 18 до 59 обирали в коридорі від 39,3% до 40,7%, у той час як серед старшого покоління таких 46,2%. «Ні» та «швидше ні» в більшості обирали опитані від 18 до 39 років.

зниження максимальної швидкості руху авто у містах

Також кожен восьмий (12,3%) мешканець мегаполісу певен, що у такій ініціативі «немає сенсу адже всі і так порушують». У цьому певні в основному респонденти, які старше за 30 років.

Серед опитаних обох статей кількість відповідей для всіх варіантів була майже однаковою. Лише обираючи «ні» частка чоловіків (20,5%) дещо перевищила частку жінок (14,1%), що відповіли таким же чином.

зниження максимальної швидкості руху авто у містах

Дослідження проводиться щомісяця у Києві, Львові, Харкові, Дніпрі та Одесі у рамках проекту «Міський омнібус». В кожному місті щомісяця опитано не менше 1660 респондентів. Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 2,5%.

Довідка

Проект міських омнібусів компанії «Active Group» розпочався у червні 2015 року. В рамках проекту проводяться регулярні (щомісячні) опитування для декількох замовників із різними завданнями, які спільно його фінансують. В кожному опитуванні є запитання, ініційовані компанією «Active Group» з метою їх подальшої публікації для широкого загалу.

Запись Українці хочуть їздити повільніше — досліждення впервые появилась Автоцентр.ua.

Источник: autocentre.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Компанія Google витратить понад $100 млрд на штучний інтелект

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua