News.ua


Renault Trucks демонструє автопоїзд майбутнього — проект FALCON

Июнь 29
18:50 2017

Компанія Renault Trucks продовжує дослідження, спрямовані на покращення енергоефективності сідлових тягачів. Метою проекту FALCON є створення автопоїзда для перевозення важких вантажів, який, завдяки інноваційній конструкції, має продемонструвати суттєвий потенціал зменшення споживання пального і, відповідно, рівню викидів CO2.

Зниження споживання пального є ключовою задачею при розробці автомобілів Renault Trucks, які повинні бути основними джерелами прибутку для перевізників. Паралельно із проектами Optifuel Lab 1 та Optifuel Lab 2, а також відносно нещодавно запущеним Urban Lab 2 (розвізні автомобілі), Renault Trucks зараз займається створенням нового експериментального автопоїзда, який має споживати на 13% менше пального, ніж стандартна вантажівка Renault Trucks серії T.

Renault Trucks FALCON
Renault Trucks FALCON

Проект FALCON (Flexible & Aerodynamic Truck for Low CONsumption; в перекладі: гнучка та аеродинамічно досконала вантажівка для низького споживання пального) очолюється Renault Trucks у партнерстві із консорціумом, що складається із Faurecia, Michelin, Total, Fruehauf, Wezzoo, Benomad, Styl’Monde, Polyrim, Enogia, IFPEN, ÉcoleСentrale de Lyon (LMFA) та IFSTTAR (LTE; LESCOT). Проекту надається державна фінансова підтримка через фонд FUI.

Головна мета технічних розробок полягає у досягненні максимальної окупності інвестицій клієнта протягом двох років за нормальних умов експлуатації, із розрахунком на початок серійного виробництва у середньостроковій перспективі. Основна увага приділяється оптимізації аеродинамічних характеристик автопоїзда, використанню шин із низьким опором коченню, а також функціям прогнозованого енергоощадного водіння і управління споживанням пального.

Нові технології також включають покращенутрансмісію, в якій використовується заснована на циклі Ренкіна система рекуперації тепла нового покоління, і мастильні матеріали із оптимізованою формулою. Всі ці інновації, за винятком системи Ренкіна, повинні бути інтегровані у демонстраційний автомобіль, який пройде випробування в реальних умовах експлуатації в кінці 2018 р.

Проект Falcon, який повинен завершитись у 2020 р., дає у розпорядження Renault Trucks нову лабораторію на колесах, що дозволить не лише оцінити практичну придатність технологій, спрямованих на подальше зменшення споживання пального сідловими тягачами, але й підготуватись до виконання вимог майбутніх норм ЄС щодо викидів CO2 великовантажними автомобілями, а також об’єму двигунів, розмірів вантажівок та характеристик шин.

Запись Renault Trucks демонструє автопоїзд майбутнього — проект FALCON впервые появилась Автоцентр.ua.

Источник: autocentre.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

YouTube боротиметься зі сторонніми додатками, які дозволяють дивитися відео без реклами

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua