News.ua


ІІІ-й етап Чемпіонату України Ротакс Моджо Макс Челендж України

Июль 10
23:19 2017

Три етапи позаду і ми маємо безпрецедентно цікаву боротьбу за перемогу майже у всіх вікових категоріях. Надзвичайно приємно спостерігати за професійним зростанням юних пілотів, які накопичують досвід як на Українських трасах, так і на міжнародних змаганнях в Польщі, Угорщини, Іспанії тощо. Деякі обгони, як наприклад продемонстрований в групі Мікро, про що ми згадамо нижче, заслуговує на особливу відзнаку. Пілоти змагаються не лише в пілотуванні, а і в грамотності проведенні гонки з тактичної сторони. Отже, більш детально в нашому традиційному огляді.

1 из 7

Ротакс Моджо Макс Челендж
Ротакс Моджо Макс Челендж
Ротакс Моджо Макс Челендж
Ротакс Моджо Макс Челендж
Ротакс Моджо Макс Челендж
Ротакс Моджо Макс Челендж
Ротакс Моджо Макс Челендж

Основну змагальну частину розпочали в неділю пілоти класів Майстер та DD2 з передфінального заїзду з дистанцією в 12 кіл та під дощем. Так, майже всі недільні гонки пройшли під зливою, або на підсихаючій трасі і пілотам довелось дуже швидко переналаштовувати карти після сухих суботніх тренувань та кваліфікації. Першим в поворот після старту заходить Мороз Валерій, за ним Осінний Сергій та Ігор Ткачук. Ситуація в гонці починає стрімко змінюватися і на другому колі провівши декілька обгонів на друге місце виходить Подтергер Сергій. Каневський Дмитро отримує пеналізацію за порушення стартової процедури. А Подтергер вже лідер гонки. За ним тримається Мороз, Нельга третій. Дощові умови починають вносити свої коригування і декілька пілотів час від часу помиляються, декого розвертає, дехто ледве втримує машину на траєкторії. Навіть лідер гонки — Подтергер вилітає з траси і втрачає багато позицій після повернення. А лідером тепер стає Мороз Валерій, на друге місце виходить Осінний, Нельга третій. Четвертим їде Євтєхов Віталій і лише за ним знаходиться Подтергер Сергій, який починає відігруватися після свого вильоту. Черговий виліт, тепер це Нельга і він втрачає дві позиції. Осінний впевнено лідирує, за ним Мороз, Євтєхов, Ткачук. Мороз вилітає і на друге місце виходить Євтєхов. Через коло його обходить Ткачук, який потім помиляється і сам втрачає декілька позицій. За три кола до фінішу пілоти їдуть в такій послідовності — Осінний, Євтехов, Мороз, Подтергер, Нельга, Ткачук, Чупінін, Каневський. Але на фініші перша трійка виглядає так — Осінний, Мороз, Ткачук.

Фінальна гонка — Master, DD2, 14 кіл, слизька траса після дощу.

Старт і цього разу виграє Мороз Валерій, Осінний виходить другим, Ткачук третім. На другому колі третім стає Подтергер. Осінний довго тримається за Морозом, але згодом все ж обходить його, а потім Валерія також обходить Ткачук Ігор. Осінний починає відриватися від основної групи, а між Ткачуком, Морозом та Подтергером йде напружена боротьба за місця на п’єдесталі. До них також під’їзжає Чупінін Андрій. Мороз на протязі декількох кіл шукає можливість для обгону і за три кола до фінішу йому це вдається і він стає другим. Дуже напруженим стає останнє коло, оскільки Ткачук робить все можливе для того, щоб повернути собі втрачену позицію. До останніх метрів дистанції йде боротьба, але Валерій втримує другу позицію за собою. Перший на фініші – Осінний Сергій.

Слід відзначити чудову футболку, яку презентували однокомандники Валерію Морозу. Дійсно, і тут все вдалося і результат всім сподобався). Підсумок: Переможець – Осінний Сергій, OSA Kart Racing, друге місце – Мороз Валерій, Dnipro Kart, третій – Ігор Ткачук, PROMARMATURA. Півфінальну дистанцію в 10 кіл пілоти групи Junior також пройшли під дощем. Вперед зі старту виривається В’ячеслав Путятін, за ним Красько Жора та Ріта Щиголева. Жорі вдається обійти Славу і вийти в лідери. Лушкін Павло вилітає. Послідовність пілотів після перших кіл — Красько, Путятін, Щиголева, Іванченко, Фурніка. Дощ підсилюється і додає труднощів пілотам. На п’яту позицію виходить Здесенко Андрій, далі Одиниця, Фурніка тепер сьомий. Красько впевнено лідирує, за ним Путятін, Ріта вилітає і пропускає на третє місце Іванченко. Потім ще один виліт, і вона, нажаль, втрачає ще декілька позицій. Між Денисом Мартинюком та Ярославом Пилипенко йде щільна і напружена боротьба. Мартинюк стає четвертим, Пилипенко п’ятий. Ріта шоста, далі Прібитков Кирил, та Андрій Одиниця. Красько продовжує впевнено лідирувати, Путятін потрохи наближається до нього, третій Іванченко теж наближається до групи лідерів. Перша трійка йде стабільно і до фініша позиції між ними зберігаються. На протязі заїзду дощ постійно йшов і майже всі пілоти або вилітали, або їх розвертало після попадання в лужі. Гонка пройшла в непростих умовах, але пілотам вдавалося повертатися і продовжувати боротьбу. По результатам технічного огляду після гонки – Прібитков, Щиголева, Фурніка та Лушкін отримують пеналізацію за пошкодження фіксування бампера.

Фінальна гонка у Юніорів проходить вже без дощу, але все ще на дуже слизькій трасі. Дистанція 12 кіл.

Цього разу зі старту першим виходить Красько, Путятін другий, далі Іванченко, Пилипенко, Мартинюк, Фурніка, Лушкін. Слава «зависає» в півметрах від Жори і сидить у нього на відбінику, але спроб атаки не робить. Висиджує, та вони вдвох потрохи відриваються від решти пелетону. Це саме той професійно реалізований тактичний хід, про який ми говорили на початку. Слава виконує настанови тренерів та не атакує лідера на перших колах заїзду. Іванченко третій, але на певній відстані від двох лідерів. Ріта Щиголева блискуче проводить обгони Пилипенко Ярослава та Фурніки Микити. За чотири кола до фінішу Іванченко вилітає, але його відриву від переслідувачів вистачає для того, щоби встигнути повернутися на трасу без втрати своєї третьої позиції. Всі погляди вболівальників зосереджуються на двох лідерах, які ведуть боротьбу за перемогу. Напруга зростає ! Навіть спостерігати на протязі всієї гонки, як пілоти ведуть свої карти на відстані 20-30см один від одного майже по однаковій траєкторії, дуже не просто. Здається, що для обгону Славі потрібно лише трохи зміститися і, як часто показують в художніх фільмах про гонки, просто натиснути на газ. Але, в справжній гонці все трохи по іншому і пілоти це блискуче засвоїли. Жора в статусі лідера холоднокровно йде в своєму темпі, хоча ми знаємо, що це дуже не просто і вимагає неабиякої витримки, коли в тебе на хвості постійно сидить переслідувач. А Слава стримує себе від поспішних спроб атаки і обидва пілоти вдало відриваються від основного пелетону, і навіть від Владислава Іванченко, який показував дуже гарний темп. Отже, найцікавіше починається на передостанньому колі дистанції — Слава робить обгін. Але боротьба на цьому не завершується і останнє коло видається дуже гарячим. Жорі вдається повернути лідерство, але лише на декілька метрів, Слава бореться до останнього і знову вигризає першість собі і вже втримує його до самого фінішу. Браво пілотам! Зріла гонка висококласних пілотів! Влад Іванченко третій на фініші. В середині пелетону Лушкін, Одиниця та Фурніка також ведуть щільну і красиву боротьбу між собою до самого фінішу. У підсумку: перемагає Слава Путятін, Borsch Racing, Жора Красько другий, ДЮСШ “Автомобіліст”, третій Влад Іванченко, Кононець-моторспорт.

Півфінал Senior, 12 кіл, дощ.

Старт в групі Senior видається дуже цікавим і у спортсменів попереду 12 кіл дистанції в дощових умовах. В лідери виривається Чернишов Денис. Перше коло характеризується щільною боротьбою майже в кожному повороті за кожну позицію, в тому числі і за лідерство. Другим йде Волинець Богдан, Лушкин Єгор третій, але він влітає в одну з луж і втрачає позицію. На третє місце виходить Погрібний Лев. Лушкин четвертий, далі Лейченко і Філенко. Волинець на протязі 3-х кіл не відстає від Чернишова і шукає можливість для обгону. Але на четвертому колі трохи помиляється і, хоча зберігає за собою другу позицію, втрачає час і тепер вже мова про боротьбу за лідерство не йде. На середині дистанції пілоти йдуть в такій послідовності – Чернишов, Волинець, Погрібний, Лейченко, Лушкін, Філенко. Погрібний вилітає і втрачає дві позиції. За три кола до фінішу Чернишов продовжує впевнено лідирувати, за ним на достатній відстані Волинець, далі Лушкін, Лейченко і Погрібний ведуть боротьбу між собою. На передостанньому колі Погрібний сходить. А лідери фінішують без змін у позиціях.

Фінал у Сеньорів проходив вже на сухій трасі і на сухій гумі, хоча на трасі місцями ще залишилась вода. Але яскраве сонце дуже швидко підсушило трасу і пілоти відправляються на дистанцію у 18 кіл. Старт виграє Чернишов, далі Волинець і Лушкин. Лушкин робить спробу обгону і вилітає мимо траєкторії та відкочується в кінець пелетону. Волинець залишається другим. Погрібний третій. Лев робить спробу атаки і виходить на друге місце. Філенко стає третім. Далі Погрібний робить спробу обгону лідера в кінці стартової прямої і…виносить Чернишова та вилітає сам. Чернишову вдається зафіксувати обікач та продовжити гонку, але в кінці пелетону і з величезним відставанням, а Погрібний завершує боротьбу. В лідери виходить Лушкін, за ним йде Філенко. Далі Лейченко і Волинець, Чернишов п’ятий. В такій послідовності в цій драматичній гонці пілоти і фінішують. За результатами технічної комісії анулюється результат Лушкина. У підсумку: переможець – Андрій Філенко, Kovdob motorsport, Лейченко Богдан другий, PROMARMATURA, Богдан Волинець третій, Borsch Racing.

Півфінал групи Micro проходить також в дощових умовах, дистанція 5 кіл.

Наша видатна трійця молодих, але вже досвідчених пілотів і цього разу, без виключення, показує неймовірну по видовищності гонку. Першим зі старту в першому повороті опиняється Олександр Бондаренко, у нього на хвості Янніс Андрос та Ростислав Костина. Одна маленька деталь: поворот вони майже одночасно проходять втрьох !) Але в другому повороті Ростик заходить із внутрішньої сторони, займає більш вигідну траєкторію і виходить в лідери заїзду. Бондарєв другий, Андрос третій. Далі Мороз, Нельга і Радок. Перша трійця в щільній боротьбі продовжує лідирувати. Костина трохи попереду, Андрос починає атакувати позицію Бондарєва. Два останні кола буквально висить у нього на відбійнику. Дощ нарешті припиняється, але води на трасі ще дуже багато. І тут пілоти виконують той самий майстер клас, про який ми згадували на самому початку — у останньому повороті !!! дистанції Андрос проводить майстерський обгін Бондарєва. Це щось неймовірне! Спочатку пілоти порівнюються на прямій, Янніс трохи випереджає Олександра, заходить із внутрішньої сторони і….. на всій швидкості влітає в поворот вже попереду Олександра. Всі завмирають в очікуванні, чи вдасться йому вигальмуватися і втримати машину на слизькій трасі на такій швидкості. Янніс показує дуже красиве і зріле пілотування, холоднокровно втримує карт, буквально виловлює його, оскільки той вже починає розгойдуватися через одночасно гальмування та проходження швидкісного повороту на завищеній швидкості та по невигідній траєкторії – і це все на заповненій водою після зливи трасі !!! — і він випереджає Олександра, у якого в даній ситуації вже не було можливості контратакувати і він фінішує третім. Хочу підкреслити, що виконати таке можливо лише коли обидва пілоти дуже високого класу. Оскільки одне маленьке торкання картів і обидва пілоти за долі секунди вилітають за траси. Чудова та яскрава гонка !!! Браво пілотам та тренерам !!!

Фінал у наших юних «Майстрів» групи Micro проходить вже без дощу, але ще на вологій трасі, дистанція 6 кіл.

Янніс виграє старт, відразу за ним Ростислав, Олександр та Антон Мороз. Ростик майже відразу перехоплює лідерство і починає відриватися від переслідувачів. Між Олександром та Яннісом і цього разу йде напружена боротьба. Пілоти два рази обмінюються позиціями і в решті другим стає Олександр. Костина впевнено доїзжає першим до фінішу, далі Бондарєв та Андрос. Підсумок: перемога за Ростиславом Костиною, Borsch Racing, Олександр Бондарєв другий, Кононець-моторспорт, Янніс Андрос третій, ДЮСШ “Автомобіліст”, четвертий Мороз Антон, Dnipro Kart, п’ятий Нельга Ярослав, ДЮСШ “Автомобіліст”, шостий Роман Радок, ДЮСШ “Автомобіліст”.

Півфінал групи Mini проходить на мокрій трасі після дощу, дистанція 7 кіл.

Ровний Станіслав виходить вперед зі старту, але у другому повороті лідером стає Партишев Олександр, на друге місце виходить Кукурузов Данііл. Валерія Бараннікова четверта. Станіслав отримує 10-ти секундну пеналізацію за фальш-старт, а оскільки Валерія їде відразу за ним, то вона автоматично стає третьою. Фініш в тій самій послідовності.

Фінал проходить на підсихаючій трасі і вже на сухій гумі, дистанція 8 кіл. Зі старту Партишев, Кукурузов, Ровний, Валерія Бараннікова відстає через технічні проблеми. Напружена боротьба між Олександром та Даніілом за лідерство. Через три кола Олександру вдається трохи відірватися від Данііла і довести гонку до впевненої перемоги. У підсумку: переможець Олександр Партишев, Borsch Racing, Данііл Кукурузов другий, ДЮСШ “Автомобіліст”, третій Ровний Станіслав, Dnirpo Kart.

А попереду нас чекає ще три етапи спортивного високоякісного дійства.

1 из 8

Ротакс Моджо Макс Челендж
Ротакс Моджо Макс Челендж
Ротакс Моджо Макс Челендж
Ротакс Моджо Макс Челендж
Ротакс Моджо Макс Челендж
Ротакс Моджо Макс Челендж
Ротакс Моджо Макс Челендж
Ротакс Моджо Макс Челендж

Запись ІІІ-й етап Чемпіонату України Ротакс Моджо Макс Челендж України впервые появилась Автоцентр.ua.

Источник: autocentre.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Компанія Google інвестує $640 мільйонів у новий центр обробки даних у Нідерландах

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua