News.ua


Ford працює над зменшенням ефекту закачування в майбутніх автомобілях

Апрель 06
21:13 2017

Наступного тижня мільйони автомобілів по всій Європі (16 мільйонів тільки у Великій Британії) відправляться у Великодню відпустку, і нічний жах усіх батьків під назвою «Мене нудить!» перетвориться на реальність.

Постійні зупинки на світлофорах та у тягнучках, а також звивисті дороги погіршують стан, в якому дві третини з нас перебувають під час подорожей. Найбільше це впливає на дітей та підлітків, які зазвичай сидять позаду та граються у відеоігри або дивляться кіно.

ford

Нові дослідження, проведені компанією Ford разом із спеціалістами в сфері закачування в автомобілях, показують, що пасажири, які дивляться в екрани гаджетів під час коротких подорожей, відчувають погіршення стану в середньому через 10 хвилин. І це тільки дорослі.

«Заколисування в автомобілі може перетворити найочікуванішу сімейну подорож у жахіття, у якому батькам потрібно нервово оглядатися в очікуванні найгіршого», — каже Айке Шмідт, інженер-дослідник дослідницько-інноваційного центрі Ford у м. Аахен (Aachen), Німеччина. «Під час проектування майбутніх автомобілів ми приділяємо особливу увагу комфорту під час подорожей. Саме тому зменшення страждань від закачування є однім з наших першорядних завдань».

Позіхання та пітливість є першими дзвіночками стану, який виникає внаслідок розбіжності між сигналами, які мозок отримує від очей та від органів рівноваги, розташованих у вусі. Немовлята не заколисуються в автомобілі. Це починається, коли людина починає ходити. Домашні тварини також страждають від закачування. Неймовірно, але навіть золоті рибки страждають від цього. Цей феномен помітили моряки.

Під час першого дослідження було з’ясовано, що коли вмонтовані в автомобілі екрани розташовані вище, а дорогу видно з обох боків, добровольці відчували нудоту слабкіше. Подальші експерименти відкриють альтернативні шляхи, якими можна буде спостерігати за подорожжю із салону, попереджуючи пасажирів позаду про початок звивистої частини дороги.

«Більшість водіїв не розуміють, що закачування дітей може бути наслідком лише їхнього невмілого керування», — додає професор Бос, який також є головою на кафедрі з вивчення сприйняття руху в Вільному університеті Амстердама. «Надбання звичок у більш плавному стилі керування допоможе не тільки зменшити відчуття нудоти, але й скоротити витрати на пальне».

Далі професор пропонує кілька шляхів полегшення симптомів закачування в автомобілі:

  • Якщо ви сидите позаду – сядьте посередині, або краще на переднє сидіння, щоб добре бачити дорогу;
  • Їдьте плавно та намагайтесь уникати різкого гальмування та прискорення, вибоїн;
  • Потрібно відволікати на інші об’єкти. Навіть спів разом усією сім’єю може допомогти.
  • Пийте воду, їжте печиво, але уникайте кави;
  • Використовуйте подушку або опору для голови, щоб голова не розхитувалась;
  • Увімкніть кондиціонер для підтримки циркуляції свіжого повітря.

Запись Ford працює над зменшенням ефекту закачування в майбутніх автомобілях впервые появилась Автоцентр.ua.

Источник: autocentre.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Експерти підказали, як краще заблокувати спам на телефоні

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua