News.ua


Ford of Europe створила найпотужніший двигун для першого дизельного пікапа Ford F-150

Январь 22
12:35 2018

Перший в історії дизельний агрегат на найпопулярнішому F-150, зібраний на заводі Ford у Даґенемі (Велика Британія), у комплектації для США розвиватиме 250 к.с. і 596 Нм крутного моменту. Це рекорд серед дизельних пікапів у своєму сегменті.

Піковий момент розвивається на 1750 об./хв., що дає F-150 змогу тягнути на причепі 5171 кг і перевозити в кузові майже тонну (916 кг). На магістралі витрати палива F-150 становитимуть 30 миль на галон (7,8 л/100 км), згідно з оцінками Агенції із захисту довкілля і нормами тестування США.

«Власникам пікапів, які бажають максимально економити пальне під час буксирування і перевезення великих вантажів, ми пропонуємо новий 3-літровий двигун Power Stroke V6, про який раніше можна було тільки мріяти, — розповів Дейв Філіп, віце-президент Global Powertrain Engineering. — Із кожним наступним кілометром ви все більше цінуватимете його тягову здатність та потужність».

Найбільший у світі завод Ford з виробництва дизельних двигунів у м. Даґенем, на якому працює майже 3000 працівників, випустив минулого року для міжнародних ринків і Великої Британії 800 тис. двигунів.

«Титанічно потужний дизельний двигун і культовий пікап F‑150 — це ідеальне поєднання. Американські прихильники серії F зможуть особисто в цьому переконатися, — повідомив Стівен Джилл, директор Powertrain Engineering, Ford of Europe. — Компетентність Ford of Europe у сфері дизельних двигунів виходить за межі виробництва. Дизельний центр компанії Ford в Даґенемі (Велика Британія) — це ідеальний майданчик для виробництва високотехнологічних дизельних двигунів, зокрема 2-літрового Ford EcoBlue і нового 1,5-літрового Ford EcoBlue».

Новий 3-літровий Power Stroke потужніший і водночас більш легкий завдяки технологіям, як, наприклад, конструкція блоку циліндрів з ущільненого сірого чавуну і шатуна з кованої сталі.

Двигун оснащено ефективним турбокомпресором зі змінною геометрією для кращої реакції двигуна і меншого провалу тяги. Система прямого впорскування пального покращує ефективність і паливну економічність, а калібрування дизельних форсунок, які працюють під високим тиском 29 000 psi (2 000 бар), дає двигуну змогу працювати м’якіше, тихіше і водночас зменшити викиди.

Покращеній паливній ефективності та зменшенню викидів сприяє спеціально відкалібрована 10-ступінчаста автоматична трансмісія SelectShift® і Auto Start-Stop.

2017 року компанія Ford продала в США 896 764 пікапів серії F, що на 9,3% краще торішнього показника і є рекордом за останні 12 років. Пікапи серії F вже впродовж 41 року залишаються найпопулярнішими в Америці.

У Європі розробляють і випускають найбільше дизельних двигунів Ford у світі: у Великій Британії розташовано технічний центр Dunton Technical Centre і експертна база у Даґенемі, а в Німеччині — Європейський центр досліджень та інновацій компанії Ford.

Запись Ford of Europe створила найпотужніший двигун для першого дизельного пікапа Ford F-150 впервые появилась Автоцентр.ua.

Источник: autocentre.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Зеленський розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua