News.ua


Ford GT — неперевершений спорткар, оснащений десятками сенсорів і мікропроцесорів

Июль 21
10:44 2017

Надчутливі сенсори Ford GT в реальному часі надають водієві різноманітну інформацію — від положення педалей, керма і розкладного заднього крила до вологості повітря і рівня освітлення.

Дані генеруються зі швидкістю 100 Гб на годину, що еквівалентно завантаженню приблизно 25000 пісень, і обробляються більш як 25 бортовими комп’ютеризованими системами, що складаються із 10 мільйонів рядків комп’ютерного коду — це більше, ніж у бортовому ПЗ винищувача Lockheed Martin F-35 Lightning II.*

Ford GT

Разом ці системи аналізують 300 Мб інформації на секунду — це еквівалентно завантаженню ТБ-шоу тривалістю одна година.

«Високотехнологічні комп’ютеризовані системи Ford GT працюють у тандемі зі “спортивною” загальною архітектурою авто, що дозволяє покращити робочі характеристики і зробити Ford GT ще більш універсальним і гнучким, — пояснює міжнародний директор Ford Performance Дейв Перічак (Dave Pericak). — Ford GT постійно відслідковує сигнали сенсорів, навантаження і ситуацію на дорозі, і підлаштовується відповідним чином, зберігаючи стійкість на дорозі і швидкий відгук незалежно від швидкості руху — чи то 30, чи то 300 км/год».

Більшість сенсорів і систем Ford GT виконують постійний контроль роботи двигуна, системи управління стійкістю, амортизації запозиченої з Формули-1 активної підвіски, та активної аеродинаміки в залежності від режиму керування, який обирає водій. Це гарантує оптимальну продуктивність за будь-якого стилю керування.

Решта сенсорів відповідають за забезпечення комфорту і зручності під час подорожі містом або поза ним, зокрема технологія Ford SYNC 3 і автоматичний клімат-контроль.

Серед інноваційних рішень, які дозволяють водіям Ford GT відчути себе за кермом спорткару із максимальною швидкістю 347 км/год (216 миль/год) — фіксоване положення сидіння. Завдяки тому, що сидіння водія зафіксовано, інженери підрозділу Ford Performance мали змогу зробити кузов із вуглецевих волокон із найнижчою можливою передньою частиною та оптимізувати аеродинамічні характеристики.

Ford GT

Водії Ford GT підлаштовують під себе не сидіння, а педалі та багатофункціональне кермо.

Не зважаючи на те, що Ford GT – це насамперед суперкар, який випускатиметься лімітованим тиражем лише у 1000 екземплярів впродовж 4 років, у його салоні збережені усі «зручності», притаманні сімейним автомобілям Ford.

Висувні підсклянники, а також інші рішення, які підвищують рівень комфорту — цим дорожній Ford GT відрізняється від спорткарів. Підсклянники зроблені з алюмінію з метою зменшення загальної ваги і приховані у центральній консолі. Прихований відсік для речей знаходиться під сидінням водія, а позаду сидінь розташовані спеціальні кишені.

Ford GT

Ford GT навіть оснащено стандартною для автомобілів Ford системою заправлення пальним Ford Easy Fuel, в якій немає потреби торкатися кришки. Система дозволяє заправлятися дуже легко і запобігає заправленню 647-сильного** 3,5-літрового двигуна EcoBoost V6 неправильним пальним.

«У Ford GT ми намагалися поєднати дорожній автомобіль і спорткар, і це призвело до появи творчого інженерного рішення — дорожнього автомобіля із вбудованим каркасом безпеки, який повністю відповідає вимогам безпеки перегонів FIA. І для цього знадобилось лише декілька навісних елементів, — розповідає Перічак. — Під час проектування кожної деталі Ford GT — від турбокомпресорів до підсклянників — ми керувалися лише єдиним — забезпеченням неперевершеного відчуття від їзди».

*https://www.f35.com/about/life-cycle/software
* Показники для США, європейські показники очікують сертифікації

Запись Ford GT — неперевершений спорткар, оснащений десятками сенсорів і мікропроцесорів впервые появилась Автоцентр.ua.

Источник: autocentre.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Виробник дронів Quantum-Systems відкрив завод в Україні та наймає фахівців

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua